BMX-Vereniging FC Unitas zet Assen op de kaart als BMX-stad

BMX-Vereniging FC Unitas zet Assen op de kaart als BMX-stad

BMX-vereniging FC Unitas Assen mag, na een succesvol NK BMX in 2017, ook in 2018 weer twee mooie BMX-wedstrijden op de Bmx-baan aan de Kortbossen 5 te Assen organiseren.

De vereniging heeft van de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie) het NK clubs 2018 toegewezen gekregen en van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wieler Unie) ronde 3 van de 3 Nations Cup.

De NK Clubs zal verreden worden op 2 juni en bestaat uit 1 wedstrijddag waarin rijders van diverse Bmx-verenigingen zullen strijden om de titel Nederlands Clubkampioen 2018 . Er zullen naar verwachting deze dag zo n 600 Bmx-rijders aan de start verschijnen.

De 3 Nations Cup is een 2-daags evenement en zal plaats vinden op 8 en 9 september.

Gedurende deze 2 dagen zal er zowel individueel als voor het land worden gestreden door, naar verwachting, rond de 700 rijders per dag. De rijders zijn afkomstig uit o.a. Nederland, Duitsland en België. FC Unitas organiseert de 3e ronde van deze competitie. Eerder zullen ronde 1 en 2 verreden worden in resp. Anathal (Duitsland) en Massenhoven (België).

FC Unitas is een bloeiende Bmx-vereniging welke nu sinds enige tijd de accommodatie aan de Baggelhuizerplas  heeft ingeruild voor de mooie baan op het Regionaal Wielercentrum Noord aan de Kortbossen. (Gelegen achter De Bonte Wever). De vereniging wil deze opkomende tak van sport graag verder uitdragen en heeft met het organiseren van deze 2 wedstrijden dan ook zeker een mooie troef in handen en hoopt in de toekomst nog meer mooie grote wedstrijden naar de accommodatie in Assen te kunnen halen.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze sport is dan ook van harte welkom om nader kennis te maken met deze uitdagende en spectaculaire sport gedurende deze wedstrijden of tijdens een van de trainingen van de vereniging. Op de site van de vereniging, www.fcunitas.nl, is diverse informatie te vinden over zowel de aankomende wedstrijden als de vereniging zelf.

facebook/FC Unitas
Tiplijn