ACV wint thuis niet van FC Groningen

ACV wint thuis niet van FC Groningen

ACV kon vanmiddag in eigen huis niet winnen van de beloften van FC Groningen. In vergelijking met twee dagen geleden traden de Groningers aan met maar liefst zeven verse krachten.

ACV speelde nagenoeg in dezelfde samenstelling. Er werd gerust met een 0-3 stand. In de tweede helft scoorde Jonah van der Werf de eretreffer voor ACV zodat 1-3 de eindstand was.

Eerste helft
De opstelling van ACV was nagenoeg gelijk aan die van twee dagen geleden tegen DOVO. Er viel één wijziging te noteren. Dennis Molema speelde in plaats van de niet fitte Pascal Huser. Bij Jong FC Groningen was het een geheel ander verhaal. Maar liefst zeven verse krachten kon trainer Alfons Arts in het veld brengen waaronder de bijna 36-jarige doelman Kevin Begois. In het verleden keepte hij onder andere bij Roda JC en PEC Zwolle.

Na een gelijk opgaande beginfase waarin de bezoekers iets meer balbezit hadden kwam JONG FC Groningen na een kwartier op een 0-1 voorsprong. ACV doelman Bart Woering kon een voorzet van links niet goed verwerken. De bal viel vervolgens voor de voeten van de Mexicaan Uriel Antuna. De huurling van Manchester City wist hier wel raad mee en schoot beheerst raak. Een kwartier later was het weer raak voor de groen-witten. David Browne schoot van afstand raak, 0-2. Even later kreeg ACV een kans om de aansluitingstreffer te scoren. Na een vrije trap van Haaye Feenstra kopte een zwaar gehinderde Daniël Schans bijna raak.

Tweede helft
Beide ploegen verschenen na de pauze ongewijzigd aan de aftrap. Het lukt ACV niet om echt grote kansen te creëren. Jong FC Groningen werd naarmate de tweede helft slordiger maar de thuisploeg had moeite een bres in de groen-witte defensie te slaan. Erik Eleveld stichtte veel gevaar maar gescoord werd er niet. Kort voor tijd was er een goede mogelijkheid voor Gijs Jasper. Zijn kopbal werd door Kevin Begois met een katachtige reflex over het doel getikt. In de slotminuut scoorde de ploeg van trainer Fred de Boer toch nog de eretreffer. Een diep bal van Ibrahim Sillah werd door Jonah van der Werf goed aangenomen. De flankspeler ging alleen op doelman Begois af en schoot de bal beheerst binnen, 1-3.

Na afloop
Na het inhaal programma van vandaag staat Acv nog steeds op de 17e plaats van de ranglijst. Concurrent Capelle verloor met 1-2 van Spakenburg en staat 3 punten voor op de ploeg van Fred de Boer. De andere directe concurrent, Spijkenisse won op eigen veld met 3-0 van ONS Sneek en heeft nu 6 punten meer dan ACV. Bovenaan staat nog steeds Spakenbrug. De blauwen  hebben een voorsprong van 5 punten op Quick Boys.

Tekst: Sander Crajé/acvassen.nl

Zie ook: www.roda-fotografie.nl

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer
Tiplijn