Openingswedstrijd AssenRuns Competitie 2018 tijdens De FORTE10vanAssen

Openingswedstrijd AssenRuns Competitie 2018 tijdens De FORTE10vanAssen

Op 8 april 2018 is de openingswedstrijd van het nieuwe AssenRuns hardloopseizoen. Een aantal enthousiaste vrijwilligers van de Asser Atletiek- en Triatlonvereniging AAC 61 organiseert opnieuw de FORTE10vanAssen op en rond de atletiekbaan van AAC 61.

De wedstrijd start zondagmiddag om 14:00 uur met de 4e wedstrijd van de Rabo AssenRuns Scholencompetitie. De kinderen van groep 1 en 2 lopen één rondje van 400 meter over de atletiekbaan. Om 14:15 uur is het de beurt aan de kinderen van groep 3, 4 en 5. Zij lopen twee ronden. Tot slot lopen de kinderen van groep 6, 7 en 8 drie ronden op de atletiekbaan. Iedere deelnemer scoort punten voor zijn of haar school of je nu eerste of laatste wordt. Snel inschrijven dus. Om het inschrijfgeld hoef je het niet te laten, deelname aan de Rabo AssenRuns Scholencompetitie is GRATIS. Dit dankzij de nieuwe sponsor van de Scholencompetitie: Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Om 15:00 gaan de deelnemers van de 10 kilometer van start. Zij lopen twee ronden van 5 kilometer over de atletiekbaan en door het Asserbos. Het parcours is ook dit jaar geheel verhard. Er zijn prijzen voor de drie snelste dames en heren bij de senioren en voor de drie snelste dames en heren bij de masters.

Om 15:10 uur starten de deelnemers aan de 5 kilometer. Ook deze route start op de atletiekbaan en gaat via het Asserbos weer terug. De drie beste dames en heren ontvangen een prijs. De 5 kilometer telt mee voor de AssenRuns Competitie 2018. Iedere loper verzamelt punten voor deze competitie. De FORTE10vanAssen is de eerste wedstrijd van deze competitie.

Kijk voor meer informatie op www.forte10vanassen.nl en schrijf je snel in!

Tiplijn