AVO A1 volgend jaar weer hoofdklasse, AVO A2 kampioen

Afgelopen zaterdag was het er op of er onder voor de junioren van AVO. AVO A1 moest op bezoek bij degradatieconcurrent De Meeuwen in Putten. AVO A2 moest naar Heerenveen om het op te nemen tegen Kinea A1.

Voor AVO A1 was het een rechtstreeks duel tegen degradatie. Bij een gelijkspel of winst zou AVO A1 zich veilig spelen en waren De Meeuwen gedegradeerd. Als De Meeuwen zouden winnen was AVO gedegradeerd. AVO A2 had tevens een punt nodig om kampioen te worden in de eerste klasse.

AVO A2 speelde vanaf het begin af aan een gewonnen wedstrijd. De overwinning is nimmer in gevaar geweest. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd bij een stand van 11-24. Het feest kon losbarsten en AVO A2 promoveert naar het een na hoogste niveau van Nederland. De overgangsklasse.

In Putten floot om 17:30 uur het prima leidende scheidsrechters duo Visser en Gerritsen voor het begin van de wedstrijd. AVO deelde de eerste tik uit, en kwam op 0-1. De 5 minuten daarna nam Meeuwen de voorsprong 3-2. AVO liet zich niet gek maken door de volle sporthal in Putten en liep voorzichtig uit naar 3-7. Via 5-7 liep AVO uit naar 5-9. Er waren 16 minuten gespeeld. De Meeuwen knokte zich opgezweept door hun harde kern terug in de wedstrijd en kwam tot 11-11. In de laatste seconde voor rust benutte De Meeuwen een vrije bal en nam de voorsprong 12-11.

Waar in de eerste helft de eerste 15 minuten voor AVO waren, was het in de tweede helft net andersom. De Meeuwen knokten zich via 14-13 naar een 17-14 voorsprong. AVO liet zich in deze fase niet gek maken en kwam met 5 minuten te spelen op 19-18. Nog 4.30 minuten en Meeuwen maakte 20-18. AVO scoorde gelijk tegen. 20-19. Het antwoord van de Meeuwen was duidelijk. 21-19. De laatste 4 minuten waren aangebroken en AVO bleef kalm en maakte met nog 3 minuten te gaan via een afstandsschot de 21-20. De aanval van de Meeuwen kwam niet tot een goal. Met nog 2 minuten kreeg AVO de bal in de aanval en via een knappe doorloopbal trok het de stand gelijk. 21-21. Er waren nog 1 minuut en 20 seconden te spelen. De aanval van de Meeuwen werd geneutraliseerd en AVO kwam in balbezit. AVO gaf de wedstrijd niet meer uit handen en wist dat het ook volgend jaar weer hoofdklasse ging spelen. De ontlading bij de AVO spelers, trainers, ouders en supporters was groots. Toen ook bekend werd dat AVO A2 haar wedstrijd won was er in de kleedkamper gelijk contact tussen beide ploegen en kon het feest losbarsten.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: De eerste 16 minuten waren zeer goed van ons. Daarna hadden we moeite om met de voorsprong om te gaan. Na rust was het een echte kraker waar we gelukkig op tijd konden herstellen in de score van de wedstrijd. De ontlading was inderdaad groots. We hebben er met elkaar vanaf augustus wekelijks alles aan gedaan om deze resultaten te halen. Het is fantastisch om te horen dat A2 nog 3 minuten moest en iedereen daar aan het juichen was omdat we hier in Putten de klus geklaard hebben. En die klasbakken worden daar ook gewoon kampioen en promoveren naar de overgangsklasse. Elke week moeten ze spelers aan ons afstaan en toch lukt het om ook met A2 nu voor het tweede jaar op rij kampioen te worden in de zaal. We zijn erg trots op onze junioren en op iedereen die daar aan bijdraagt. Volgend jaar gaat AVO voor het vijfde jaar op rij hoofdklasse spelen!