ACV krijgt Jong FC Groningen op bezoek

ACV krijgt Jong FC Groningen op bezoek

Er staat zaterdag op het Catawiki Sportpark in Assen een derby op het programma van de Derde Divisie zaterdagvoetbal. ACV ontvangt Jong FC Groningen en zal alles op alles moeten zetten om tegen de jonge profs een goed resultaat te behalen.

Er is bovendien iets recht te zetten. De uitwedstrijd ging eerder dit seizoen met 5-1 verloren. Jong FC Groningen was afgelopen zaterdag opnieuw schotvaardig. Op het eigen kunstgras werd met 5-0 gewonnen van ASWH.

ACV zag de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys geschrapt omdat het veld werd afgekeurd. In de onderste regionen won Capelle, maar Magreb 90 en Scheveningen verloren en blijven op de directe degradatieplaatsen staan. ACV bevindt zich daar direct boven, maar dat is wel een positie die aan het eind van het seizoen deelname aan de nacompetitie tot gevolg heeft. Zover is het nu nog niet en op eigen terrein komt de ploeg van trainer Fred de Boer soms heel sterk voor de dag. Bovendien is de selectie onlangs uitgebreid met Gijs Jasper (Jong Cambuur) en Alex Olteanu (FC Emmen). Jasper heeft niet alleen een verleden als jeugdspeler bij ACV, maar ook bij Jong FC Groningen. Als hij in het veld komt, ontmoet hij dan ook veel bekenden.

ACV-Jong FC Groningen begint zaterdag om 14.30 uur op het Catawiki Sportpark aan de Kortbossen.

Archief/Roelof Daalmeijer
Tiplijn