Eerste elftallen vvLEO in nieuwe tenues gestoken

Eerste elftallen vvLEO in nieuwe tenues gestoken

Het eerste dameselftal en eerste herenelftal van vvLEO uit Loon kunnen in nieuwe tenues op jacht naar overwinningen. Vijf sponsors hebben de twee teams volledig in het nieuw gestoken.

Het eerste herenteam maakte dit seizoen de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Daarbij worden ze ondersteund door Autobusbedrijf Doornbos uit Groningen. Eigenaar Mauritz Dorenbos is blij met de deal. “Ik ken vvLEO goed. In het verleden heb ik als voetballer vaak tegen de club gespeeld. Het is een mooie club, het voelt als een echte sfeervolle dorpsvereniging. En voor ons is het als Gronings bedrijf een mooi uithangbord om meer bekendheid in Drenthe te krijgen.”

Dit seizoen komt vvLEO uit in de zaterdag vierde klasse. Een bewuste keuze, zegt voorzitter Nico de With. “We hebben onder onze leden een onderzoek uitgevoerd of we op zaterdag of zondag prestatievoetbal willen spelen. Daarvoor is zaterdag tegenwoordig het moment om te spelen. Dit seizoen hebben we een vrijwel nieuw team met veel jongens uit de eigen jeugd. We willen hiermee bouwen aan een succesvol elftal. Dit jaar gaat het om ervaring opdoen, volgend jaar willen we meedoen en hopelijk spelen we over drie jaar in de derde klasse.”

Damesvoetbal als bloeiende tak
Het damesvoetbal bij vvLEO heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Naast een groot eerste elftal heeft de club ook een MO20-team en een MO17-team. Trainer Wim Biemold en leider Marlies de Boer zijn er vanaf het begin bij betrokken.

“Tien jaar geleden zijn we begonnen met meisjesvoetbal”, blikt Biemold terug. “Dat is tegenwoordig grotendeels het eerste elftal, met daarin ook enkele iets oudere krachten.” De club heeft daarmee een heel mooie basis voor de toekomst, vindt De Boer. “Wij spelen nu vierde klasse en willen het damesvoetbal op peil houden. Het is ons gelukt om er een bloeiende tak van te maken. Hopelijk komt er binnenkort een tweede damesteam bij.”
Het eerste damesteam wordt de komende jaren gesteund door vier sponsors. Univé, Visser Assen, Active Lady en WBEX hebben het team in het nieuw gestoken. “Voetbalkleding, trainingspakken, tassen en inloopshirts, we lopen er professioneel bij”, lacht Biemolt.

Siebrand van Breden van Visser Assen vindt het belangrijk om lokale sportverenigingen te steunen. Bovendien werkt het volgens hem twee kanten op. “Aan de ene kant steunen we de vereniging. Maar als een van die jonge meiden een commerciële studie doet, dan zou het heel leuk zijn als ze hier in de toekomst bijvoorbeeld komt stagelopen.”

Dat klinkt voorzitter De With als muziek in de oren. “Wij vragen onze spelers ook trots te zijn op onze sponsoren en als het mogelijk is iets voor ze terug te doen. Zo proberen we als club door ons netwerk ook sponsors te koppelen, als ergens vraag naar is.

Tiplijn