Foto's: Geslaagde Hockey Fandag bij Hockey Vereniging Assen Roelof Daalmeijer / Roda-Fotografie

Foto's: Geslaagde Hockey Fandag bij Hockey Vereniging Assen

Afgelopen woensdag vond bij Hockey Vereniging Assen de Hockey Fandag plaats. De Hockey Fandag is een initiatief van de KNHB en de Rabobank. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarin de verbinding tussen de Oranje hockey teams en de jeugd centraal staat.

Omdat de KNHB 125 jaar bestaat, zijn de fandagen dit jaar op meerdere locaties in het land georganiseerd, verdeeld over verschillende herfstvakantieperiodes. Iedereen van 8 t/m 16 jaar kon zich aanmelden voor de Hockey Fandag, dus ook niet-hockeyers. Op deze manier kon iedereen ervaren hoe leuk hockey is. Aan de Hockey Fandag bij HVA Assen deden 300 kinderen mee.

Bij de clinics gaven Jorrit Croon, Terrance Pieters, Maurits Visser, Floris Middendorp, David Hussen, Teun Beins, Derck de Vilder en Boris Burkhardt, van het Oranje Herenteam, bij de verschillende oefeningen tips en trucs aan de jeugd. Ook deelden de Oranje-heren handtekeningen uit en was er natuurlijk tijd om met ze op de foto te gaan.

Europees Kampioen Jorrit Croon zegt in een interview: "Voor ons is het óók een onwijs leuke dag. Al die enthousiaste kinderen hopen we aan het einde van de dag met een glimlach op het gezicht weer naar huis te laten gaan. Als dat lukt zijn wij ook tevreden. Maar het is ook leuk om op andere plekken in Nederland te komen en te laten zien wij zijn en hoe mooi het spelletje en de sport is."

Na afloop van de clinics ging iedereen met een goodiebag en natuurlijk met een grote glimlach naar huis. Lijkt het je leuk om te gaan hockeyen, ga naar de website van Hockey Vereniging Assen om een keer mee te doen. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn