AVO junioren niet goed genoeg in Harderwijk

Afgelopen zaterdag moesten de junioren van AVO het opnemen tegen Unitas A1 in Harderwijk. Unitas was al zo goed als zeker van handhaving in de landelijke hoofdklasse en zoals bekend vecht AVO een harde strijd tegen degradatie.

AVO A2 moest het zaterdag opnemen tegen het samenwerkingsverband Hoogkerk/Nic A1 in Hoogkerk. AVO had 1 punt voorsprong op de nummer 2 Hoogkerk/Nic. In Groningen en omstreken werd de wedstrijd dan ook zeer groots aangekondigd. Echter AVO A2 liet zich niet gek maken en pakte knap de punten. Een verdiende 18-19 overwinning. Door dit knappe resultaat heeft AVO uit de aankomende 2 wedstrijden nog 1 punt nodig om de kampioensvlag te hijsen. Het onderlinge resultaat met Hoogkerk/Nic. is immers in het voordeel van AVO.

In Harderwijk floot om 14:45 uur het prima fluitende scheidsrechters duo Winter en Abma voor het begin van de wedstrijd. Unitas kwam na 4 minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Unitas liep binnen het kwartier uit naar 6-2 terwijl AVO met name aanvallend moeite had om mee te scoren. Het vizier was niet op scherp. Gedurende de gehele eerste helft was het gat geslagen en Unitas zocht met een 11-8 voorsprong de kleedkamer op.

Direct na de pauze scoorde AVO 2x en leek er toch een wedstrijd te onstaan. Met nog 18 minuten te spelen was het 11-10. Via 12-10 nam Unitas het heft weer in handen en liep uit naar 14-11. AVO was in deze fase niet meer bij machte om aanvallend iets te forceren. Via 15-11 werd de eindstand 18-14 bereikt. Een bedroevende tweede helft waar Unitas niet los wist te komen en AVO simpelweg haast niet tot scoren kwam.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: We waren vandaag simpelweg niet goed genoeg. De belangen in de eindfase van deze competitie worden steeds duidelijker. Unitas was vandaag niet goed en de te kloppen ploeg. Daar hebben wij niet van geprofiteerd. We waren ook niet bij machte om te profiteren. We moeten nu kijken naar aankomende zaterdag. Dat is onze finale, verliezen we die dan is degradatie een feit. Terugkijken heeft geen zin, zaterdag moeten we er staan. We spelen in eigen huis tegen AW/DTV en gaan dus in een rechtstreeks duel de strijd om handhaving aan. Zaterdag zijn we er klaar voor!

De junioren van AVO spelen op zaterdag 17 februari in de Marsdijkhal tegen de junioren van AW/DTV. De wedstrijd start om 16:15 uur. Alleen de winst telt, komt alleen en steun de junioren in hun strijd tegen degradatie.