LTC nog genadig met bijzonder matig FDS 7-0

Afgelopen zaterdag speelde LTC voor het eerst dit seizoen thuis in de competitie op kunstgras. Tegenstander was FDS uit Havelterberg. Eerder dit seizoen werd het een moeizame 2-2.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan ons erelid Kees Loman, die eerder deze week op 85 jarige leeftijd was overleden. En onder toeziend oog van zijn vrouw Jit plus familie opende de ploeg van trainer Richard Poortman niet scherp aan de wedstrijd. Er werd te slap druk gezet wat vooraf niet was afgesproken.

Het duurde tot de 20e minuut tot het eerste doelpunt viel, het was Stefan Kuntz die een mooie voorzet van Dennis Dijks tot doelpunt promoveerde. Voor rust wist LTC de voorsprong uit te breiden tot 4-0 door doelpunten van Marc Heerings, Roderik Timmer (kopbal) en een vrije trap ineens van Robert Tiemens.

Na rust scoorde opnieuw Stefan Kuntz (5-0) na een fijne voorzet van de net ingevallen Damian Dissel dit gebeurde in de 66e minuut. De niet al te vaak scorende verdediger Rick Mast wist ook het net te vinden 6-0. Poortman wisselde Avin Rashid Hussain en Roderik Timmer voor A1 spelers Per Kirchhof en Joren Veldman. De twee jonge A junioren kunnen terugzien op een prima debuut in het eerste elftal. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Per Kirchhof. Door dit resultaat houdt LTC zicht op de koppositie in de derde klasse D.

Komende weken volgen twee uitwedstrijden eerst tegen SVN 69 uit Nijenveen en daarna tegen ZZVV uit Zuidwolde.