AVO 1 blijft koplopers in de nek hijgen na winst

Het spanning in de competitie in de Overgangsklasse A stijgt met ieder weekend dat er gespeeld wordt. Met nog drie wedstrijdrondes te gaan waren de belangen voor thuisclub De Hoeve 1 groot want zij willen degradatie natuurlijk ontlopen.

Voor AVO 1 is de winst van groot belang om zicht op de bovenste plaats te houden, maar dan zullen OWK 1 en Mid-Fryslân 1 nog wel moeten struikelen. AVO 1 moest gehavend aan de wedstrijd beginnen want Viola Bebingh was niet volledig inzetbaar. Maar ook Veerle Stougie en Daniël Zonderman moesten met blessures aan de kant blijven. Hierdoor maakte Angelique Dermois zeer verdienstelijk haar debuut in de basis van AVO 1. Gelukkig was Marko Dolsma, (pijnlijke rug), met wat pijnstillers en na te zijn getapet wel speelklaar. De Assenaren waren in de voorbereiding door trainer/coach Pascal Zegwaard van hun opdracht voor deze wedstrijd zeer overtuigd geraakt, want al scoorde de thuisclub al in de tweede minuut, vier minuten later had AVO de achterstand omgebogen naar een voorsprong, 1  3. Het vuur was bij de Assenaren ontstoken want na 2  3 en na zelfs nog een gemiste strafworp, stootten de bezoekers door naar een 2  5 voorsprong. AVO had het beste van het spel en gaf verdedigend veel druk en zo hadden ze na zeventien minuten een verdiende en na later zou blijken, beslissende voorsprong van 3  10 opgebouwd. Daarna zakte AVO wat in en kwamen de gastheren en dames terug tot de stand 8  12 bij de rust.

De hoop bij de thuisclub herleefde toen zij als eerste na de rust de score openden en 9  12 op het scorebord brachten. AVO had haar antwoord echter klaar en scoorde snel naar 9  14 en ontnam daarmee De Hoeve zo iedere illusie op een beter resultaat. De Assenaren hadden het initiatief weer volledig opgepakt en controleerden de wedstrijd en zo stond het zes minuten later al 10  19 in Asser voordeel. De thuisclub bleef het proberen maar AVO hield de marge vakkundig op zo n zes of zeven doelpunten. Halverwege de tweede helft moest Marko Dolsma, (pijn), toch worden vervangen en voor hem kwam Marco Zegwaard in het veld. Hij maakt thans deel uit van de selectie van AVO maar speelt nog onder medische begeleiding. Ook Viola Bebingh kwam nog enkele minuten binnen de lijnen om Marlou Kuiper, (blessure), te vervangen.

De doelpunten van AVO werden gemaakt door: Marlou Kuiper 9x, Bas Lammerts 5x, Marije Lunshof, Marko Dolsma en Joss Abbingh, ieder 3x, Angelique Dermois en Roald Schoenmaker beiden 1x. Met dit resultaat blijft AVO de beide koplopers die dit weekend beide hebben gewonnen in de nek hijgen.

Met nog twee wedstrijden te gaan speelt AVO 1 volgende week haar laatste thuiswedstrijd in deze zaalkorfbalcompetitie en wel tegen Amicitia 1 uit Vriezenveen. Die wedstrijd begint zaterdag 17 februari om 17:55 uur in de Marsdijkhal.

Tekst: Harm Jan Scheepstra