Staf van Sudosa-Desto is flink uitgebreid Joy Smith

Staf van Sudosa-Desto is flink uitgebreid

Er is bij de Eredivisionist uit Assen niet alleen versterking bijgekomen in de speelstersgroep, ook de staf en begeleiding worden aankomend seizoen uitgebreid. Naast dat de trainer/ coach, scout en manager blijven zijn er een aantal bekende gezichten aan de trainersstaf toegevoegd.

Aankomende seizoen is Mark Afman de coach/hoofdtrainer van het team. Hij stelt voorop dat hij blij is met iedereen die er is. Zo neemt Miranda Steenbergen aankomend seizoen de scouting weer voor haar rekening. Coach Afman stelt: ‘Dit is een expertise op zich. Het is heel fijn dat Miranda dit voor ons wil blijven doen. Ze staat altijd klaar voor het team.’ Stefan Rutgers blijft betrokken als manager: ‘Hij regelt veel voor het team en is heel belangrijk op de achtergrond’, aldus Afman.

Stefan van der Veen zal naast zijn rol als trainer/ coach bij De Berenkuil/ Sudosa-Desto dames 2 ook als assistent-trainer aantreden bij Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1. Hij zal deze beide rollen zo goed mogelijk combineren. Afman is blij met deze toevoeging: ‘Stefan is gedreven en brengt een nieuwe kijk met zich mee.’ In dit kader is van der Veen ook begonnen met de VT4-opleiding voor volleybaltrainers. Jeffrey Klok (libero bij Lycurgus heren 1) komt de pass-training verzorgen. Afman: ‘Met zijn Eredivisie-ervaring en enthousiasme is hij een verrijking van de staf.’ Ook heeft hij eerder met ervaren trainers samengewerkt. Jurjen Veerman is aangetrokken om een teamtraining te begeleiden, hij neemt de nodige ervaring mee, hij heeft lange tijd in het eerste team van Lycurgus gespeeld. Trainer Erik Noordijk kom de trainingen voor de spelverdelers geven zodat zij de volgende stap kunnen zetten. Ook zal hij Mark Afman ondersteunen in het maken van het tactische plan voor de wedstrijden. De functie-specifieke trainingen worden combinatietrainingen voor zowel de speelsters van dames 1 als dames 2.

Afman is tevreden over zijn staf: ‘Het is een mooie combinatie van nieuwelingen en ervaren krachten.’ Over het doel van aankomend seizoen is hij heel duidelijk, het resultaat van afgelopen seizoen moet minimaal gehaald worden (6de plaats): ‘Het is een realistisch doel als we stellen dat we de play-offs weer willen halen. We willen hier dan ook een rol van betekenis in spelen. En ooit willen we kampioen worden. Dat is nog verder weg, maar wie weet wanneer het goed valt. Je weet het niet.’

Tiplijn