Sudosa-Desto D2 is klaar voor het volgende seizoen in de Topdivisie Erwin Pranger

Sudosa-Desto D2 is klaar voor het volgende seizoen in de Topdivisie

Afgelopen seizoen wist Sudosa-Desto D2 zich te handhaven in de Topdivisie. Ondertussen zijn het team en de staf begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met de ervaring van het afgelopen seizoen en met de aanvulling van vier nieuwe speelsters wil De Berenkuil/Sudosa-Desto D2 zich verder gaan ontwikkelen.

De eerste nieuwe aanwinst is Romijn Groefsema. Afgelopen seizoen speelde ze bij Sudosa-Desto in dames 4. Hier speelde ze als passer-loper, in dames 2 gaat ze verder als diagonaal. Ze gaat in Assen naar de middelbare school en hoopt aankomend seizoen haar Havodiploma te halen. Op de hoek zal ze de concurrentie aangaan met Susan Otten. Voor haar is dit haar derde jaar bij De Berenkuil/ Sudosa-Desto D2. Op de passer-loper positie wordt Dione de Haan aan de selectie toegevoegd. Afgelopen seizoen werd de 18-jarige met Tjoba (Klazienaveen) kampioen in de Tweede divisie. Daarvoor speelde ze bij Emmen ’95. Ze stelt: ‘Ik heb gekozen voor Sudosa-Desto omdat de sfeer en mentaliteit mij erg aansprak en ik het een mooie uitdaging vind om mij verder te ontwikkelen.’ Ze gaat na de zomer International and European Law studeren in Groningen. Ze zal uitkomen naast de ervaren passer-lopers Ellen Jansen, Lieke Streutker en Eline Geerts.

De 26-jarige Suzanne Benninga maakt naast Femke Yntema en Rianne Vogt de middenpositie compleet. Ze woont in Groningen en werkt in het speciaal onderwijs in Stadskanaal. Ze is begonnen met volleyballen bij Smash Beilen waarna ze op 14-jarige leeftijd naar Sudosa-Desto is gekomen. Na 6 seizoen in dames 1, waarvan één in de Eredivisie, komt ze dames 2 versterken in de Topdivisie.

De spelverdeling zal worden verzorgd door Fleur van der Zee en Cj Reijs. Laatstgenoemde komt over van Olhaca dames 1 waarmee ze uitkwam in de Tweede divisie. Ze heeft voor De Berenkuil/ Sudosa-Desto D2 gekozen omdat ze hier veel trainings- en krachturen kan maken. In Groningen volgt ze de opleiding Bloem Groen & Styling. Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, de liberopositie zal ingevuld worden door Aimée Hamming.

Stefan van der Veen zal ook aankomend seizoen weer de rol van hoofdtrainer op zich nemen. Naar het nieuwe seizoen toe is al veelvuldig in de nieuwe samenstelling getraind en er zijn ook al een aantal oefenpotjes gespeeld, hij vertelt: ‘Als team zijn we erg tevreden over de eerste weken samen. Na de zomervakantie gaan we met frisse energie starten aan een nieuw seizoen. Het doel is om verder te bouwen en een stabiel seizoen te draaien in de Topdivisie waarbij we als team en individu ons door kunnen ontwikkelen!’ Voor aankomend seizoen is er een goed programma gecreëerd waarin hard gewerkt zal worden met de krachttrainers en er gecombineerd met Visser Assen/ Sudosa-Desto getraind zal worden. Bij de trainingen zal hij geassisteerd worden door Niels van Gelderen. Hij zal samen met Annelien Alons ook beschikbaar zijn om te coachen bij de wedstrijden.

Tiplijn