AVO 1 promoveert naar de Hoofdklasse; AVO 2 promoveert naar de Ereklasse Roelof Daalmeijer / Roda-Fotografie

AVO 1 promoveert naar de Hoofdklasse; AVO 2 promoveert naar de Ereklasse

Afgelopen weekend had de kantinecommissie van AVO flink uitgepakt. AVO maakte zich op voor de laatste competitieronde van het seizoen 2022-2023.

AVO 3 werd kampioen en AVO 2 lukte het net niet de wedstrijd te winnen. Overigens geen schande voor de ploeg van trainer Reinier Meints. De prijs, promotie naar de ereklasse, was immers al binnen. Eerder op de ochtend haalde ook AVO 5 de titel binnen.

Als klapstuk van de dag was daar de wedstrijd van AVO 1 tegen NKC’51 uit Nijverdal. De laatste wedstrijd van de technische staf onder leiding van Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp. Zoals alle jaren ging het er wederom tot de laatste wedstrijd om. AVO 1 zou naar de Hoofdklasse promoveren als het zou winnen. Promotie zou ook gerealiseerd worden als de concurrentie zou verliezen. Bij de start van AVO 1 waren er nog geen standen bekend. Na 15 minuten spelen kwamen de uitslagen van de andere wedstrijden binnen en was promotie voor AVO een feit.

AVO gebruikte de time-out om de spelers in te lichten en duidelijk te maken dat ze vrijuit kunnen spelen. Dat was overigens ook nodig want het eerste kwartier was er voor AVO veelvuldig balverlies. Het resulteerde dan ook in een 5-9 stand bij rust. In de rust konden Eusterbrock en Veldkamp nog een keer hun zegje doen. De opdracht was duidelijk en AVO kantelde na rust de wedstrijd volledig. Het publiek ging er ook eens goed voor zitten en constateerde wederom dat ook deze wedstrijd de spelers van AVO door het vuur gaan voor elkaar en iedereen die bij de selectie is betrokken. De wedstrijd werd met 16-14 gewonnen. Er werd op het veld afscheid genomen van de staf met mooie woorden van Harm Jan Scheepstra.

AVO trainers Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd om een reactie: “Over de wedstrijd zijn we kort. We zijn trots op alle spelers van onze selectie. Die hebben ook vandaag tot de laatste minuut alles gegeven. Ze hebben voor ons en elkaar gevochten als leeuwen. Verdiende overwinning en promotie met beide teams. Qua afscheid was het de hele dag al druk op de app. Na de wedstrijd hebben we ook heel veel mooie en ontroerende reacties gehad van ouders, vaste supporters en de mensen die zich achter de schermen al jaren voor ons inzetten. Ook veel oud spelers/trainers en korfballers/trainers uit het land hadden de moeite genomen om ons te berichten. Hierbij kunnen we mooi van de gelegenheid gebruikmaken om ook die mensen te bedanken. Het afscheid van en met onze spelers was intens. Als je 12 jaar met elkaar optrekt, waarvan 10 jaar minimaal vier keer per week, dan heb je een band voor het leven. We gaan nu even op rust en genieten van de zomer. We willen bij deze iedereen binnen AVO bedanken voor de afgelopen jaren, zeker ook de mensen die afgelopen zaterdag de organisatie op zich hebben genomen. Wat hebben we een fantastische club met elkaar. Laten we dat niet vergeten. Als het kan, dan moet het.”