Geen punten voor Sudosa-Desto in Zwolle Jamie Joy Smith

Geen punten voor Sudosa-Desto in Zwolle

Afgelopen zaterdag, 1 april, stond voor Visser Assen/Sudosa-Desto DS1 de uitwedstrijd tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal DS1 op het programma.

Om 20.00 uur klonk het fluitsignaal in het Landstede Sportcentrum. De dames uit Zwolle begonnen sterk en al snel werd tegen een klein achterstand aangekeken. Maar de Assenaren lieten zichzelf niet zo snel van het veld slaan en zetten een comeback in en kwamen bij 15-16 zelfs op voorsprong. Helaas wist de ploeg deze voorsprong niet vast te houden en werd het door een serviceserie van Zwolle erg lastig om nog terug te komen in deze set. Er werd verloren met 25-20.

Ook de tweede set keken de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto snel tegen een achterstand aan: 8-3. Opnieuw werd de inhaalslag ingezet en na een aantal goede serviceseries kwam de ploeg uit Assen opnieuw op een voorsprong van 15-16. In deze set werd de voorsprong niet meer weggegeven. De set werd overtuigend gewonnen door de Assenaren: 17-25.

Een terugkerend element van deze wedstrijd was dat elke set (ook de derde) werd begonnen met een achterstand. Helaas was deze achterstand nog groter dan in de voorgaande sets en de dames uit Zwolle lieten het dit keer niet gebeuren dat het team uit Assen terug zou komen in deze set. Passend stond Visser Assen/Sudosa-Desto erg onder druk en wanneer er kansen werden gecreëerd, kwam de ploeg aanvallend niet door de sterke verdediging van Zwolle heen. Het team uit Zwolle denderde af op de big points en zonder moeite werd deze set door de Zwollenaren gewonnen: 25-8.

De voorgaande set moest snel vergeten worden, want er was nog kans op een vijfsetter. Tot een stand van 17-15 ging het erg gelijk op. Door beide teams werd hard gewerkt voor de punten. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter zorgde ervoor dat de Zwollenaren op een voorsprong van 18-15 kwamen. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd en het team uit Assen wist niet meer voldoende terug te komen. De vierde set ging met 25-20 naar Djopzz VC Zwolle en daarmee werd door hen de wedstrijd met 3-1 gewonnen. Helaas wisten de Assenaren geen puntje mee te nemen naar Assen.

Aankomende zaterdag is het tijd voor de een-na-laatste wedstrijd van de competitie: de ploeg uit Assen speelt dan tegen Friso Sneek DS1 in de Sneker Sporthal.