AVO 1 neemt afscheid met hoogwaardig gelijkspel; AVO 2 speelt tweede plek veilig

Afgelopen weekend stond voor de selectie van AVO de laatste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie op het programma. AVO 2 handhaafde zich knap deze competitie. AVO 1 heeft een “wat als” seizoen. Het zat niet mee om te kunnen handhaven.

AVO 2 speelde in den beginnen een spannende wedstrijd. Het kwam op voorsprong en Unitas 3 knokte zich terug in de wedstrijd. Dit gebeurde tweemaal voor de rust. Na rust bleef het enigszins spannend. Echter liep AVO in de laatste minuten wat uit en kwam de overwinning niet in gevaar. AVO 2 sluit de competitie af met een zege op Unitas 3. Eindstand 22-19. Hiermee stelde AVO 2 de tweede plaats op de ranglijst zeker. Een knappe prestatie voor de debutant in de reserve Overgangsklasse.

AVO 1 kreeg bezoek van KVS uit Scheveningen. Na het voorstellen van beide ploegen en een indrukwekkende minuut stilte, maakte het publiek zich op voor de (voorlopig) laatste wedstrijd van AVO 1 in de Hoofdklasse. Omstreeks 18:40 uur floot het meer dan uitstekend leidende scheidsrechter duo Mantel en Dekker voor de start van de wedstrijd AVO 1 – KVS 1. De wedstrijd begon voor de Assenaren slap. De eerste 10 minuten werden de Assenaren fysiek overklast. Het resulteerde in een 6-1 voorsprong. Na 12,5 minuut stond het 6-2 voor KVS. AVO trainers Eusterbrock en Veldkamp zweepten hun ploeg op en AVO won steeds meer duels. AVO kwam in de flow en leek niet te stoppen! In 12,5 minuut boog het de achterstand om in een voorsprong. AVO knokte in elk duel alsof het de laatste was. 10-8 was de ruststand.

De tweede helft begon prima voor AVO. Het niveau werd gehaald en AVO bleef stoïcijns haar ding doen: Vechten voor elke centimeter. Ook KVS herpakte zich en zo ontstond, ondanks dat beide ploegen nergens meer om speelden, een heuse titanenstrijd. Voor het publiek was het genieten. Na 12,5 minuut spelen was de stand dan ook 15-15. De supporters van beide ploegen gingen er eens goed voor zitten. Nog 12,5 minuut Hoofdklasse in Assen. KVS nam de voorsprong 18-21. AVO kwam nabij. 21-21. Het was KVS dat 21-22 maakte. AVO herstelde 22-22. Nu was het AVO met de voorsprong 23-22. time out. Nog 40 seconden. KVS maakt gelijk, weer een time-out. Nog 28 seconden te spelen en AVO de bal. Helaas voor AVO kon de wedstrijd niet gestolen worden. Het bleef 23-23.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een mooi moment om iedereen die ons dit seizoen gesteund heeft te bedanken. Ik denk dat we hebben laten zien dat we mentaal weerbaar zijn en ondanks de ranglijst als team bij elkaar blijven in de wedstrijden. Sinds we compleet en dus ook fit zijn pakken we gewoon punten. Helaas was dat aan het begin van het seizoen niet het geval. We hadden veel blessures dus misten we wedstrijdritme en trainingsritme op dit niveau. En dat hebben wij als ploeg wel nodig. AVO 2 heeft zich prima staande gehouden. Ook daar hebben we natuurlijk door blessures aan het begin bij 1, ingeleverd. Dus het is een beetje net niet dit jaar. We hadden met AVO 2 ook gewoon kans op de titel. Jammer, maar als we kijken hoe we daar met elkaar mee omgaan overheerst de trots. Dit biedt zeker perspectief voor de toekomst. De wedstrijd vandaag was echt een Hoofdklasse wedstrijd. Mooi om te zien dat AVO en KVS er gewoon alles aan doen om te winnen. Dat het scheidsrechter koppel Mantel en Dekker van hoog niveau is hielp ook mee aan zo’n wedstrijd. Die horen, helaas voor ons en de Hoofdklasse, een klasse hoger te fluiten.”

Op 22 april start/hervat de AVO selectie de veldcompetitie met een uitwedstrijd. AVO 2 gaat op bezoek naar AW/DTV in Amsterdam en AVO speelt in Heerenveen tegen de plaatselijke KV. Tijden worden z.s.m. door het KNKV bekend gemaakt.