Sudosa-Desto wist niet haar eigen niveau te halen in Borne Erwin Pranger

Sudosa-Desto wist niet haar eigen niveau te halen in Borne

Afgelopen zaterdag vertrok Visser Assen/Sudosa-Desto D1 mooi op tijd richting Borne. Na een, voor deze competitie geldende, korte reis kwamen ze op tijd aan. Er stond een heerlijke pasta maaltijd op ze te wachten. Daarna was er nog wat tijd over om een korte wandeling te maken van sommigen. Er werd gehoopt vandaag toch echt zelf plek 6 veilig te kunnen stellen. Dit liep alleen wat anders dan voor hun gehoopt.

Om 19:15 werd er gestart aan de warming up, zodat om 20:00 fris aan de wedstrijd gestart kon worden. De ploeg van Mark Afman en Erwin Sikkema startte de wedstrijd met Danique Aardema, Kirsten Wessels, Lisa Boer, Paula Boonstra, Manon Torenbeek, Eline Mosselaar en Libero Danique Hamming. Het begon alleen helaas niet zoals ze hadden willen beginnen. Al snel stonden de dames uit Assen met 8-3 achter. Deze achterstand kon niet meer goed gemaakt worden en het zou een lastige wedstrijd gaan worden. De eerste set ging met 25-13 naar Apollo 8.

De tweede set mochten Beau de Vries en Daphne Kruis beginnen. Deze set kwam Visser Assen/Sudosa-Desto D1 beter mee. Ze hadden meer series in de service en de pass kwam beter aan. De ploeg uit Assen wist alleen zelf niet tot scoren te komen. Het was een wedstrijd waarbij ze op alle fronten net te kort kwamen. Deze set werd verloren met 25-18.

Over het begin van set 3 kunnen we kort zijn. Visser Assen/Sudosa-Desto D1 begon niet goed en stond al snel 8-2 achter. Romee Veenstra werd erin gewisseld, scoorde meteen en zette daarna een service serie neer. Hierdoor kwamen de dames uit Assen terug tot een 16-14 achterstand. Ze bleven vechten voor alle punten maar het zat er helaas niet in. De laatste set werd verloren met 25-17. Hiermee werd ook de wedstrijd verloren.

Voor nu is het afwachten wat de directe concurrenten gaan doen. Er wordt nog steeds heel erg gehoopt op plek 6 om mee kunnen draaien in de play offs.

Tiplijn