AVO 1 kan niet meekomen met sterker Nic

Afgelopen zaterdag speelde het eerste van AVO het tweede thuisduel in de competitie tegen het Groninger Nic. AVO 2 had een vrije speelronde op het programma. AVO had op de ranglijst door minimale nederlagen tegen Meervogels en Sparta Zwolle en een ruime nederlaag tegen koploper Mid-Fryslan nog geen punten in het debuutjaar weten te verzamelen. Nic. speelde 1 maal gelijk tegen Wageningen en won 1 maal van De Meervogels.

De wedstrijd begon na een mooie inleiding van de speaker van AVO met een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van Nic. clubicoon Wally de Vries.

Om 20:40 uur floot het scheidsrechter duo Huisman en Van Meerveld voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Nic. 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Nic. nam initiatief en kwam op voorsprong. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 4-7 op het scorebord. De doelpunten waren duur aan AVO zijde. Verdedigend stond het niet zo stabiel als de laatste weken. Voor rust probeerde Nic. via 4-10 AVO de genadeklap uit te delen. AVO rechte rug en scoorde nog twee maal. Met een stand van 6-10 werd er gerust.

De tweede helft begon direct scherp en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. AVO kon niet voorkomen dat Nic. het initiatief had. Met een run van 3-6 na rust was de wedstrijd beslist. De laatste 10 minuten gingen gelijk op. Het was de fase waarin AVO qua scorend vermogen kon bijblijven. Via 9-16 werd het 16-24 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Jammer dat we hier zo dik verliezen. Nic. heeft laten zien dat het verder is dan ons. Het heeft meer ervaring en was vandaag zeker de betere. Wij zijn nog niet in vorm, dus het is voor ons dan moeilijk om weerstand te bieden. Daar balen we best wel van, we wilden hier graag langer meedoen en wedstrijd maken. Dat is niet gelukt en ligt aan onszelf. We hebben nu tijd om weer fit te worden en kijken met vertrouwen uit naar het nieuwe jaar. Het beste korfbal zit nog in ons. We zullen laten zien dat we niet zomaar de strijd opgeven.”

De AVO selectie speelt op 14 januari een uitwedstrijd. Supporters kunnen meerijden in de bus. Opgave volgt binnenkort op de site.