Geen punten voor Sudosa-Desto in Apeldoorn

Zaterdag 12 november stond het duel tussen Visser Assen/Sudosa-Desto DS1 en Draisma Dynamo DS1 op de planning. Na een reeks van drie gewonnen wedstrijden werd de wedstrijd in Apeldoorn vol vertrouwen begonnen door de dames uit Assen.

De starting seven van deze wedstrijd waren: Romee Veenstra, Manon Torenbeek, Suzanne Benninga, Eline Mosselaar, Paula Boonstra, Danique Aardema en Danique Hamming. Romee Veenstra maakte haar eerste basisdebuut. Gedurende de eerste set werd door Visser Assen/Sudosa-Desto de leiding genomen en het leek erop dat de eerste set dan ook gewonnen zou worden door de Assenaren. Helaas kon de voorsprong boven de 20 niet worden volgehouden en ging de eerste set na een spannende eindfase met 28-26 naar de thuisploeg.

Ondanks het nipte verlies van de eerste set werd ook de tweede set weer goed begonnen door de dames uit Assen. Daphne Kruis en Lisa Boer begonnen deze set in de basis. Gedurende de hele set was er sprake van een voorsprong voor de Assenaren, maar tijdens de big points begon de ploeg uit Assen wat meer behouden te spelen, terwijl de dames van Draisma Dynamo een extra tandje bij zetten. Ook in deze set bleef het tot het einde spannend, maar setwinst ging uiteindelijk opnieuw naar de thuisploeg (27-25).

In de derde set nam Draisma Dynamo het initiatief en met een voorsprong van 22-18 leek het team op een 3-0 overwinning af te stormen. De dames uit Assen wisten toch nog goed terug te komen tot 23-23, maar dit bleek niet voldoende. De wedstrijd werd met 25-23 afgemaakt en daarmee wonnen de dames uit Apeldoorn met 3-0.

Helaas is het Visser Assen/Sudosa-Desto DS1 niet gelukt om punten mee te nemen naar Assen. Veel tijd om te balen van dit verlies is er niet: woensdag 16 november spelen ze om 20.00 uur in Zwolle. Snel opladen en vol goede energie richting deze wedstrijd.