Derde winst op rij voor Visser Assen/Sudosa-Desto dames 1

Zaterdag 5 november nam Visser Assen/Sudosa-Desto het op tegen ARBO Rotterdam/Fast DS1 in hun alweer derde thuisduel van dit seizoen.

De basis was als volgt: Manon Torenbeek, Lisa Boer, Suzanne Benninga, Daphne Kruis, Beau de Vries en uiteraard libero Danique Hamming. Om 20.00 klonk het eerste fluitsignaal.

De ploeg uit Assen begon sterk en gelijk met een voorsprong, doordat ze de ploeg uit Gennep goed onder druk wisten te zetten. Dit wisten ze de gehele set goed aan te houden, waardoor de thuisploeg de eerste set binnensleepte met 25-10.

Door de sterke serve-series wist Visser Assen/Sudosa-Desto in de tweede set wederom een voorsprong te pakken. De tegenstander kwam lastig uit de verf. Door het stevige blok van Paula Boonstra en Suzanne Benninga wisten ze ook de tweede set binnen te halen met een stand van 25-12.

In de derde set liep de ploeg uit Assen snel weer uit tot een behoorlijke voorsprong van 6-1. Deze voorsprong konden ze behouden tot een stand van 16-11. ARBO Rotterdam/Fast wist vanaf hier in te lopen, waardoor het een erg spannende set werd. Steeds wanneer de dames uit Assen wat uitliepen, kwam de ploeg uit Gennep zodanig terug dat de thuisploeg moest blijven vechten. ARBO Rotterdam/FAST wist aan het langste eind te trekken en wonnen hierdoor de set met 33-31.
In de vierde set lukte het de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto om het niveau wat ze eerder in deze wedstrijd hadden aangetoond weer terug te halen. ARBO Rotterdam/Fast wist beter te anticiperen, maar het was niet genoeg. De vierde set werd door de thuisploeg uit Assen gewonnen met 25-20, waardoor 3 punten in Assen bleven.

Zaterdag 12 november speelt de ploeg uit Assen om 17.00 in Apeldoorn tegen Draisma Dynamo.