Sudosa- Desto verslaat Eurosped in 3 sets

Sudosa- Desto verslaat Eurosped in 3 sets

Woensdagavond reisde Visser Assen/Sudosa-Desto af naar Vroomshoop om het op te nemen tegen Eurosped. In de voorbereiding werd al twee keer een vijfsetter tegen dit team gespeeld, waarvan er één werd gewonnen. Dit was tevens de wedstrijd dat diagonaal Paula Boonstra geblesseerd raakte. Gelukkig kon zij na precies vier weken haar rentree maken.

Om 20:00 uur klonk het eerste fluitsignaal. Al snel bleek dat het een pass/serve wedstrijd zou worden. Beide teams serveerden namelijk erg goed, waardoor de passlijn onder druk kwam te staan. Een spannende slotfase van de eerste set eindigde in een setwinst van 24-26 voor de uitploeg.

In de tweede en derde set was de pass beter onder controle, waardoor er aanvallend makkelijker punten gemaakt konden worden. Een serveserie resulteerde in een voorsprong van 20-14. Maar door veel eigen fouten kwam Eurosped terug tot 22-22. Het team uit Assen wist zich op tijd te herpakken en de set met 25-22 binnen te halen. Ook de derde set was weer een ware servebattle. Suzanne Benninga had een engeltje op haar schouder en wist meermaals te scoren met haar serve, die net over de netrand heen viel. Deze laatste set werd met 25-23 binnengesleept. Dit betekent dat de drie punten mee terug gingen naar Assen.

Aanstaande zaterdag speelt Visser Assen/Sudosa-Desto om 20:00 uur een thuiswedstrijd tegen ARBO Rotterdam/FAST in sporthal Olympus in Assnen. Er zal weer alles aan gedaan worden om de punten in eigen huis te houden.