Sudosa-Desto verliest eerste thuiswedstrijd Erwin Pranger

Sudosa-Desto verliest eerste thuiswedstrijd

De eerste thuiswedstrijd van Visser Assen/Sudosa-Desto stond op het programma, de tegenstander was Apollo 8 uit Borne. Na de verliespartij van zondag waren ze gebrand om de punten in Assen te houden.

De eerste set werd gestart met Danique Aardema, Cindy Zandstra, Lisa Boer, Eline Mosselaar, Kirsten Wessels, Manon Torenbeek en Danique Hamming. Vanaf het begin af aan had Visser Assen/Sudosa-Desto moeite met de harde ballen en de tikballen van Apollo 8. De gehele set liepen ze hierdoor achter de feiten aan. Er werd nog een dubbele wissel gedaan met Beau de Vries en debutant Susan Otten. Ook Daphne Kruis en Suzanne Benninga werden binnen de lijnen gebracht. Helaas konden ze de set niet naar zich toetrekken en ging de eerste set met 19-25 verloren.

De tweede set werd gestart zoals set 1. Visser Assen/ Sudosa-Desto kwam even op voorsprong maar gaf dit weer weg door te veel eigen fouten te maken. Gedurende de set keken ze tegen een achterstand op. Suzanne Benninga kwam binnen de lijnen en ook werd de dubbele wissel met Beau de Vries en Susan Otten opnieuw gebruikt. Lisa Boer serveerde een paar aces en Cindy Zandstra sloeg een paar mooie ballen diagonaal. De ploeg uit Assen kwam weer even in de wedstrijd, maar had een te grote achterstand opgelopen. Hierdoor verloren ze ook deze set met 20-25.

In de laatste set moest alles eruit gehaald worden! Beau de Vries kwam erin voor Danique Aardema en ze begonnen vol goede moet aan de derde set. Door een serve serie tegen keken ze al snel weer tegen een achterstand op. Ook was de thuisploeg niet scherp genoeg in de verdediging. Toch werd er hard gewerkt en mede door een paar mooie ballen van Kirsten Wessels kwamen er weer een paar puntjes bij. Doordat er te veel eigen fouten werden gemaakt konden ze helaas de set niet naar zich toetrekken. Deze set ging dan ook naar Apollo 8. Helaas gingen de 3 punten naar de uitspelende ploeg.

Reflecteren en de goede punten meenemen naar de volgende wedstrijd is wat ze te doen staat. Deze is aankomende zaterdag al tegen Voltena uit Werkendam. De wedstrijd wordt in sporthal Olympus in Assen gespeeld en begint om 20.00 uur.