Eerste Eredivisie wedstrijd van Sudosa-Desto levert geen punten op Jamy Joy Smith

Eerste Eredivisie wedstrijd van Sudosa-Desto levert geen punten op

Dit weekend was de start van de Eredivisie dames en dus het eredivisie debuut van Visser Assen/Sudosa-Desto. Vol goede moed vertrokken ze zondagochtend naar de meest verre uitwedstrijd van dit seizoen tegen Peelpush. Dit was het moment waar al weken naar uitgekeken werd. Iedereen had er zin in en was gedreven om te laten zien wat ze kunnen.

De eerste set werd gestart met Danique Aardema, Cindy Zandstra, Kirsten Wessels, Manon Torenbeek, Lisa Boer, Eline Mosselaar en libero Danique Hamming. Tot 13-13 ging deze set gelijk op. Door meer druk van Peelpush en eigen fouten van Visser Assen/Sudosa-Desto nam de thuisploeg een voorsprong. Met time-outs en de inbreng van Beau de Vries, Daphne Kruis en Suzanne Benninga probeerde Visser Assen/Sudosa-Desto het spel weer naar zich toe te trekken, maar dit lukte niet. De eerste set ging met 25-18 naar Peelpush.

De tweede set startte Beau de Vries op de plek van Danique Aardema. Deze set maakte Visser Assen/Sudosa-Desto vanaf het begin van de set veel eigen fouten aan en stonden ze al snel met 8-4 achter. Deze achterstand kon niet recht gezet worden en het gat bleef gelijk tot een stand van 16-13. Een sterke service serie van Peelpush bracht de stand op 21-13. Daphne Kruis kwam in het veld om de passlijn te versterken. Op service van Beau de Vries kwamen de groenen nog terug tot 21-17, maar dit was niet voldoende om de set te winnen. Ook de tweede set ging met 25-18 naar Peelpush.

De derde set probeerde Visser Assen/Sudosa-Desto de wedstrijd te keren door met een andere basis te starten. Romee Veenstra kwam in het veld op de diagonaal positie, Daphne Kruis bleef staan na haar invalbeurt in set 2 en Suzanne Benninga kwam in het veld als midden. Ook deze set keek Visser Assen/Sudosa-Desto al snel tegen een grote achterstand aan (12-5). Ondanks time-outs en wissels lukte het niet om dit gat te dichten. Ook deze set werd verloren met een stand van 25-18.

Dit was niet het eredivisie debuut van Visser Assen/Sudosa-Desto waar iedereen op gehoopt had. Visser Assen/Sudosa-Desto wil het publiek dat met ons meegereisd is naar Meijel bedanken voor hun aanwezigheid! Komende woensdag 26 oktober en zaterdag 29 oktober spelen ze thuis om 20:00. Ze hopen dat er veel publiek bij de eerste officiële thuiswedstrijden aanwezig zal zijn.