Weer winst voor Sudosa-Desto in de Noord/Oost Nederland Cup Erwin Pranger

Weer winst voor Sudosa-Desto in de Noord/Oost Nederland Cup

Afgelopen woensdag 5 oktober speelde Visser Assen/Sudosa-Desto de tweede wedstrijd van de Noord/Oost Nederland Cup tegen Eurosped. Een wedstrijd op de woensdagavond, iets wat ze dit seizoen nog vaker tegen gaan komen, dus ze konden alvast even inkomen.

De eerste set ging aardig gelijk op, dit duurde tot ongeveer het einde van de set. Door hard werken kreeg Visser Assen/Sudosa-Desto op een gegeven moment een voorsprong van 3 punten. Deze hebben ze niet meer uit handen gegeven, 25-22 winst voor de thuisploeg.

De tweede en derde set gingen wat minder goed voor ze. In de tweede set ging het in het begin nog wel gelijk op, maar na een tijdje nam Eurosped de voorsprong in de stand. Uiteindelijk wonnen ze deze set met 22-25. De derde set miste een stukje niveau: Visser Assen/Sudosa-Desto was het eigen spel even kwijt en deze set werd gewonnen door Eurosped met 18-25. Nieuwe kansen volgden meteen in set 4. In deze set had Visser Assen/Sudosa-Desto het weer helemaal opgepakt. De meiden in het groen werkten hard, waren scherp en legden veel druk met de serve. De hele set hadden ze een ruime voorsprong en de deze set ging ook met 25-12 vrij snel naar het thuisteam. Dit spel zetten ze door in de vijfde set. Sudosa-Desto pakte gelijk de voorsprong en gaf deze niet meer weg. Dit betekende 3-2 winst.

Hiermee heeft de debutant in de Eredivisie een plek in de finale van de Noord/Oost Nederland Cup veroverd. Doordat Friso Sneek op donderdagavond met 3-0 van VC Zwolle Topvolleybal won zijn zij de tegenstander. De finale staat gepland op zaterdag 15 oktober om 20:00 in de Sneker Sporthal in Sneek. Toegang voor Sudosa supporters is gratis.