BMX 3 Nations Cup succesvol verlopen Roelof Daalmeijer / Roda-Fotografie

BMX 3 Nations Cup succesvol verlopen

Afgelopen weekend stond de BMX-baan van FC Unitas uit Assen, gelegen op het wielercentrum te Assen, in het teken van de 3e en laatste ronde van de 3 Nations Cup.

De BMX 3-Nations Cup wordt door de Nederlandse, Duitse en Belgische wielerbond samen georganiseerd. Elk jaar organiseert elk land één eigen wedstrijd voor de BMX.

In 2018 had FC Unitas ook al de eer om deze wedstrijd te mogen organiseren voor de KNWU en is toen zeer succesvol verlopen. Na het verzoek van de KNWU aan Assen om deze wedstrijd in 2022 wederom te organiseren is de vereniging druk aan de slag gegaan met de baan om deze in een ideale conditie te krijgen voor deze internationale wedstrijd. De toplaag van de baan liet na 5 jaren intensief gebruik wel te wensen over maar is inmiddels met behulp van vrijwilligers door de vereniging zelf voorzien van een nieuwe toplaag en was ook dit jaar weer in een perfecte conditie voor de rijders van de 3 Nations Cup. 

In de categorie Elite Men pakte Magnus DYHRE uit Denemarken de eerste plek. Jakob Sardag en Elwin Remmerts werden respectievelijk tweede en derde. 

In de categorie Elite Women pakte de Nederlandse Indy Scheepers de titel. Danielle Vrenegoor en Regula Runge werden tweede en derde.

Wil je de volledige uitslagen bekijken? Check dan deze website.