Landskampioen Kirsten Wessels maakt Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1 compleet CEV

Landskampioen Kirsten Wessels maakt Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1 compleet

Coaches Mark Afman en Erwin Sikkema wilden van het eerste damesteam van Sudosa-Desto een team maken met speelsters uit het Noorden: “Dat we dan een landskampioen binnenhalen die geboren is in Loppersum daar zijn we heel blij mee. Ze brengt veel ervaring mee. Ondanks haar palmares is Kirsten zeer bescheiden, maar eenmaal in het veld gaat haar mond open, stuurt ze het team aan en eist ze dat iedereen er alles uit haalt. De positiewisseling is een uitdaging, maar wij denken dat er nog zo veel meer in Kirsten zit die ze in alle vrijheid kan ontwikkelen.”

Eerder speelde Kirsten als diagonaal, in het groen in Assen zal ze op de passer-loper positie gaan spelen. De 23-jarige Wessels begon met volleyballen bij LSV in Loppersum. Via de RTC Groningen is ze terecht gekomen bij het Talentteam Papendal/Arnhem. Na een jaar bij Alterno in de Eredivisie kwam ze twee seizoenen uit voor Team Eurosped. Hierna werd ze met Sliedrecht Sport tweemaal landkampioen, won ze de Nationale Beker en de Supercup.

Ook speelde ze twee keer in de Challenge Cup. De volleybalspeelster is erg blij met deze stap: “Na een aantal jaren door heel Nederland te hebben gevolleybald wilde ik graag weer terug naar het Noorden voor mijn studie en om dichterbij familie en vrienden te zijn. Bij Visser Assen/ Sudosa-Desto kan ik dat nu combineren met Eredivisie spelen en heb ik heel veel zin om met deze groep meiden aan de slag te gaan komend seizoen!”

Tiplijn