Sudosa-Desto dames 2 is compleet en klaar voor aankomend seizoen Erwin Pranger

Sudosa-Desto dames 2 is compleet en klaar voor aankomend seizoen

Komend seizoen zal Sudosa-Desto D2 spelen in de Topdivisie. Het team heeft zich op alle positie versterkt. De spelverdeling wordt verzorgd door Lotte Hemel en Fleur van der Zee. Lotte en Fleur hebben beiden afgelopen seizoen ervaring opgedaan op topdivisie niveau en we zijn ontzettend blij dat zij komend seizoen, met hun enorme drive, de lijnen willen uitzetten bij dames 2.

De middenpositie wordt ingevuld door Mare van Vliet, Rianne Vogt en Femke Yntema. Mare en Rianne hebben zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkelt binnen de club en voor hun is de stap naar de topdivisie weer een stap omhoog. Met de komst van Femke, zij maakt de overstap van Donitas dames 1 naar Sudosa-Desto, is er extra ervaring en kwaliteit toegevoegd aan de middenpositie en het team. Op de diagonaal zullen Susan Otten en Anke Sijbrandij voor de punten moeten zorgen. Voor Susan is dit haar tweede jaar binnen dames 2 en Anke maakt de overstap van Donitas dames 2 naar Sudosa-Desto. Beiden diagonalen vullen elkaar goed aan met power en handigheid. Hier gaat het team van profiteren.

Op de passer loper plekken gaan Nienke Wobbes, Eline Geerts, Ellen Janssen en Lieke Streutker strijden voor hun plekje binnen de lijnen. Met Nienke en Eline beschikken we over talentvolle passer lopers die zich komend seizoen ongetwijfeld verder gaan ontwikkelen. Ellen komt over van Sudosa-Desto dames 2 en Lieke komt over van Donitas dames 1. Zij hebben beide ruime ervaring in de topdivisie opgedaan en heel veel kwaliteit. Dit maakt dat de buitenkant zeer goed bezet is. De libero plek wordt ingevuld door Aimée Hamming. Aimée gaat komend seizoen weer een stap omhoog maken binnen de dameslijn van Sudosa-Desto. Gezien haar rust, drive en volleybal kwaliteiten zal ze zonder twijfel van grote toegevoegde waarde zijn in het achterveld.

Met een goede mix van (jong) talent en ervaring staat er een team waar trainer/coaches Stefan van der Veen en Niels van Gelderen erg tevreden over zijn. Voor komend seizoen staat er weer een mooi programma klaar met veel trainingsuren (in combinatie met Visser Assen/Sudosa- Desto dames 1) en een uitgebreid krachtprogramma. De start is ontzettend goed bevallen en we kijken er met z'n allen ontzettend naar uit om na de zomervakantie toe te werken naar de start van de competitie en daarna te knallen in de competitie.