AVO 1 start met 2 uit 2; AVO 2 dendert door Roelof Daalmeijer / Roda-Fotografie

AVO 1 start met 2 uit 2; AVO 2 dendert door

Afgelopen weekend stond voor de AVO selectie de eerste thuiswedstrijd na het meeste succesvolle zaalseizoen uit de historie van de club op het programma. Beide teams promoveerden naar respectievelijk de Hoofd en Overgangsklasse. Drie weken geleden speelden AVO 1 en 2 de eerste competitiewedstrijd op het veld, beide ploegen speelden een uitwedstrijd. AVO 1 verloor destijds terecht in Drachten met 17-12. AVO 2 won toen uit bij De Walden met 14-19 en blijft op titelkoers.

Dit weekend ontvangt AVO de selectie van Ritola uit het naburige Zuidlaren. Voor AVO 2 is het zaak om nog 3 wedstrijden te winnen om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Doelstelling voor de selectie op het veld is de titel voor AVO 2 en handhaving voor AVO 1. Dat laatste is nog een hele opgave. AVO 1 heeft voor de zaal te weinig punten gepakt en moet in de achtervolging. Zo werd er voor de zaal bijvoorbeeld kansloos verloren in Zuidlaren. Ritola was daar over de gehele linie beter. AVO 1 was dus gewaarschuwd.

AVO 2 – Ritola 2 was een wedstrijd waarin beide ploegen in de beginfase redelijk aan elkaar gewaagd waren. Tot 6-6 ging het aardig gelijk op. Vanaf dat moment kreeg AVO 2 verdedigend meer grip op Ritola en begon het zelf beter te spelen. Een voorsprong in de rust voor AVO maakte dat vlak na de rust Ritola geen aanspraak maakte op de overwinning. AVO 2 was op alle fronten beter vandaag. Eindstand 22-12.

Om precies 17:20 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Deen en Hut voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Ritola 1. AVO nam gelijk initiatief en was het eerste stuk verdedigend heer en meester. De eerste 15 minuten kwam Ritola niet tot scoren. Het was 5-0 voor de Assenaren. Aanvallend speelde AVO niet altijd even goed en miste nog veel mogelijkheden om een groter gat te slaan. Het tweede kwartier voor rust kwam Ritola ietwat onder de verdedigende druk uit en begon met scoren. AVO kon in de afronding wederom niet heel ver uitlopen, waardoor dit kwart eindigde in een 5-4 stand voor de Assenaren. Het bracht dus de ruststand op een 10-4 voorsprong voor AVO 1.

Direct na rust kwam ook de scoringsmachine bij AVO op gang en werd er in korte tijd uitgelopen naar een 17-9 tussenstand. Er waren nog 12 minuten te spelen en de ploegen scoorden om en om nog een aantal mooie goals. Eindstand 23-14 voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een mooie overwinning voor ons eerste. Dat moet ook wel als we niet roemloos naar de eerste klasse willen. We speelden vandaag goed tegen Ritola. We hadden grip op hun puntspelers. Als je dan zelf mee scoort kun je dus ook gewoon van ze winnen. De eerste wedstrijd uit in Drachten was 7 dagen nadat we promoveerden. We speelden daar zaalkorfbal en waren er met de kop niet bij. Dat brengt ons wel wat in de problemen op het veld. Maar goed, het is niet anders. We hebben alles nog in eigen hand, maar moeten wel met elkaar bij de les blijven. Dat was vandaag gelukkig zo en daar zijn we blij mee. Ons tweede team pakt gelijk door en loopt op schema voor de titel. We gaan er alles aan doen om onze doelstellingen te halen.”