Asser Boys verliest nipt in Zeijen bij SVZ Roelof Daalmeijer / Roda-Fotografie

Asser Boys verliest nipt in Zeijen bij SVZ

Met nog zeven wedstrijden te gaan, is het erg spannend in de top van de derde klasse B. Forward, Actief, Muntendam en SVZ zijn waarschijnlijk de ploegen die uit gaan maken wie er met het kampioenschap vandoor gaat.

Zondag was de derby tegen Asser Boys. Asser Boys had zondag hun eigen tribune meegenomen. SVZ begon goed, geduldig worden de gaten in de verdediging van Asser Boys gezocht. Na ongeveer een kwartier resulteert dit in een penalty voor SVZ. Avner, de vaste penaltynemer van SVZ, legt de bal op de stip. Iedereen gaat al uit van de 1 – 0, maar ook Avner kan missen blijkt maar weer. De keeper van Asser Boys weet een achterstand te voorkomen.

Ryan weet de bal te onderscheppen in de achterhoede van Asser Boys en schiet de bal ver in de hoek buiten het bereik van de keeper van Asser Boys, toch de verdiende 1 – 0. Zo gaan ze ook de rust in.

Hoe anders is het beeld in de tweede helft. SVZ komt niet meer aan voetballen toe. Te snel en te vaak wordt de lange bal gespeeld en dit speelt Asser Boys in de kaart. Er ontstaat onenigheid in het veld bij SVZ en dat komt het spel niet ten goede. Asser Boys weet aan te dringen en krijgt kleine kansen. Deze kansen worden geboden door het slechte spel van SVZ. Nu is het een kwestie van overleven en misschien op de counter de bevrijdende 2 – 0 te maken. Maar de kans dat het 1 – 1 wordt is nu groter dan dat het 2 – 0 wordt. SVZ worstelt naar het einde van de wedstrijd. De 1 – 0 wordt over de streep getrokken. Deze overwinning voor SVZ is binnen.