Paula Boonstra eerste aanwinst Sudosa-Desto dames 1 CEV

Paula Boonstra eerste aanwinst Sudosa-Desto dames 1

Na de bekendmaking van de gang naar de Eredivisie maakt Sudosa-Desto dames 1 haar eerste nieuwe speelster bekend. De 23-jarige Paula Boonstra zal volgend seizoen op de diagonaalpositie uitkomen in Assen.

Na haar jeugd enkele jaren bij Sudosa-Desto te hebben gespeeld vertrok Boonstra in 2016 naar Sneek. Met dit team won ze de Supercup en de Nationale Beker. De Belgische topclub Asterix Avo Beveren werd daarna haar eerst stop in het buitenland. In 2019 werd ze met dit team kampioen in België, het seizoen hierop kwam ze uit voor Paris Saint-Cloud France. Afgelopen seizoen stond ze onder contract bij Vasas Obuda Röplabda in Hongarije maar hier kwam ze door een blessure helaas niet aan spelen toe. Na een knieoperatie in juni 2021 is ze gaan revalideren, en nu traint ze al enige tijd mee met Sudosa-Desto.

Paula vertelt dat ze na haar vertrek bij Sudosa-Desto zeven jaar geleden altijd met een heel goed gevoel terug heeft gekeken op haar tijd in Assen: “De combinatie van een fijne club, een leuk team en een voor mij bekende en vertrouwde staf maakte de keuze om terug te keren niet erg moeilijk. We gaan er met z’n allen een heel mooi eredivisie seizoen van maken!”

Het trainersduo Mark en Erwin is zeer content met de eerste aanwinst: “Als 16 jarig meisje speelde Paula reeds in Assen. Een vastberaden meisje met maar 1 doel, namelijk spelen in het buitenland. Als Paula een doel stelt gebeurt het ook. Wij zijn allebei blij met deze sterke speelster die qua persoonlijkheid en spel een meerwaarde is in elk team. Met haar slagkracht, slimheid en ervaring gaat ze de rest van het team beter maken. Dat zij na het rondzwerven bij diverse topteams in het buitenland terug keert op het oude nest is een compliment voor het team de vereniging en een aanwinst voor het Nederlandse volleybal.”