Sudosa-Desto dames 1 gaat in het seizoen 2022-2023 naar de Eredivisie Sudosa Desto

Sudosa-Desto dames 1 gaat in het seizoen 2022-2023 naar de Eredivisie

Al meer dan twee jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt om met Sudosa-Desto weer te volleyballen in de Eredivisie. In 2020 werd door de Nevobo met het plan Eredivisie 2021+ bekend gemaakt dat het mogelijk zou worden om via een zij-instroom traject uit te komen op het hoogste niveau van Nederland. Er moest aan verschillende voorwaarden voldaan worden en hiervoor is er door een projectteam een jaar lang keihard gewerkt om eind januari 2022 het plan te kunnen indienen bij de Nevobo. Het eindoordeel is nu binnengekomen: het plan is volledig goedgekeurd en Sudosa-Desto dames 1 volleybalt in het seizoen 2022-2023 in de Eredivisie.

Met ingang van het nieuwe seizoen zal er ook een nieuw trainersduo aan het roer staan van het vlaggenschip. Erwin Sikkema en Mark Afman pakken deze rol gezamenlijk op. Sikkema is werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee en was eerder trainer-coach van o.a.: DOK Dwingeloo, Veracles, Donitas en het Nederlands Dames Volleybal Team voor Doven en Slechthorenden. Hij is trots dat deze stap nu gezet kan worden: “Ik zie het als een uitdaging en een compliment dat wij voor en met Assen deze hoogste trede gaan betreden.” De gang naar de Eredivisie zal een positieve weerklank hebben op de vereniging, op de regio en op de jeugd. Sikkema: “Als nieuwe trainer-coach zie ik dat ook zo, wij moeten een voorbeeld zijn voor het Noorden, het niveau naar een hoger niveau brengen en daarbij de omgeving ondersteunen en stimuleren.”

Sikkema zal samen met Mark Afman het team onder zijn hoede nemen. Afgelopen seizoen was hij trainer-coach bij Sudosa-Desto D2 en toplijn-coördinator binnen de dameslijn van de vereniging: “Een aantal jaar geleden zijn we begonnen om de organisatie zo in te richten dat we de stap naar de Eredivisie mogelijk konden maken. Het is mooi om te zien dat nu na een aantal jaar hard werken het zover is! Ik heb er superveel zin in om samen met de dames, de gehele staf en alle mensen van de club om deze uitdaging aan te gaan. Hopelijk kan de hele regio mee profiteren van deze gang naar de Eredivisie.“

Momenteel gaat het eerste damesteam van Sudosa-Desto aan kop in de Topdivisie A. Het team zet alles op alles om het seizoen ook bovenaan de ranglijst af te sluiten. Om op deze manier zich helemaal klaar te maken voor de stap naar het hoogste niveau. Vanaf september/oktober is iedereen weer van harte welkom om Eredivisie volleybal te beleven in Sporthal Olympus in Assen!