AVO-selectie excelleert in de Marsdijkhal; AVO naar de hoofdklasse Roelof Daalmeijer

AVO-selectie excelleert in de Marsdijkhal; AVO naar de hoofdklasse

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO Assen de finale op het programma. AVO 2 verdedigde een voorsprong van 1 punt tegen Amicitia. Bij winst of een gelijkspel zou het tweede promoveren naar de reserve Overgangsklasse.

Hiermee zou ook het tweede team met schotklok gaan spelen. AVO 1 speelde fabelachtig gelijk in Wolvega vorige week. Een buzzebeater bracht de stand op 23-23. Er moest zaterdag dus een winnaar komen in Assen. De winnaar tussen AVO 1 en SCO 1 promoveert naar de Hoofdklasse. Korfballend Assen was uitgelopen naar de Marsdijkhal en met ruim 500 mensen speelden beide ploegen voor een vol huis. Vele vrijwilligers hadden de hal versierd en er werd een live-uitzending gemaakt voor de mensen die niet naar de sporthal konden komen. De vereniging AVO deed waar het voor opgericht is. Het verenigen van mensen.

De wedstrijd van AVO 2 starte om 15:30 uur. De eerste goal was voor AVO 2 dat eigenlijk de hele wedstrijd het initiatief had. Amicitia greep voor rust al naar de wissels op de bank maar maakte geen enkel moment aanspraak op de overwinning. Via 6-2 werd het 8-5. AVO bracht door goed samenspel de ruststand op 10-6. De tweede helft van de wedstrijd gaf een zelfde spelbeeld. Via 11-9 liep AVO weer uit naar 13-8. AVO 2 was vandaag gewoon de betere. Op 16-14 met nog 2 minuten te spelen werd het nog even spannend. Maar toen AVO 2 de beslissende 17-14 scoorde kon het feest langzaam beginnen. Het was tevens de eindstand. Promotie voor AVO 2 is een feit.

SCO 1 – AVO 1 startte om 17:30 uur in een overvolle sporthal De Marsdijkhal. De wedstrijd stond onder leiding van het uitstekend fluitende scheidsrechters koppel Van Alphen en Van den Beukel.  De eerste helft stond vol van de spanning. AVO kwam op voorsprong maar SCO kwam bij. De eerste helft was echt voor beide verdedigingen. AVO kwam moeizaam tot scoren maar wist wel de speerpunten van SCO uit te schakelen. Het resulteerde in een 6-6 ruststand.

De tweede helft ging het publiek er eens goed voor zitten. AVO speelde zich onder de druk uit en wist daarbij de druk op de SCO spitsen te verhogen. Er werd als vak verdedigd en SCO wist zich geen raad met de druk. AVO liep in de eerste 12,5 minuut van de tweede helft uit naar 11-8. Het verlossende vierde doelpunt viel met nog 10 minuten te spelen. AVO bleef verdedigend bij de les. Telkens als SCO scoorde, scoorde AVO tegen. Bij 15-11 in de laatste minuut kreeg AVO nog een strafworp mee. Een time-out aan AVO zijde maakte het feest compleet. AVO benutte de strafworp en bracht de eindstand 16-11. AVO promoveert naar de Hoofdklasse.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Bizar dit, geweldig. Zoveel mensen op de been voor ons en dan maken we dit met twee ploegen waar. De druk was voor beide ploegen enorm. Dan is het super dat we dit met AVO 1 en 2 presteren. We winnen in eigen huis de twee finales. Het is ongekend hoeveel mensen er zijn en de sfeer die op de tribunes heerst. Geweldig! Goed voor onze club en klasse van onze selectie.”