Feestelijke opening Kidsbieb in de Driemaster

Feestelijke opening Kidsbieb in de Driemaster

Afgelopen woensdag vond op Kindcentrum driemaster de opening plaats van hun nieuwe kinderbibliotheek. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in het taaltheater van het Kindcentrum werd het startsein gegeven voor het in gebruik nemen van de Kidsbieb op Kindcentrum Driemaster om lezen te stimuleren, zowel in de klas en ook bij de leerlingen thuis.

Tijdens de bijeenkomst werd er samen met de kinderen teruggekeken op alle activiteiten die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden in het kader van de Kinderboekenweek 2021 Worden Wat Je Wil . Naast de opening van de Kidsbieb vond er onder andere een Boekenjacht door de wijk plaats. Lezen is een feestje  is een belangrijk motto van de school, want wie lezen leuk vindt, gaat meer lezen en wie meer gaat lezen, gaat beter lezen. Goed kunnen lezen heb je nodig om te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Door te lezen wordt je concentratie beter, je ontdekt de wereld en jezelf, lezen zorgt voor het kunnen inleven in een ander en biedt ontspanning.

Bij de start van het schooljaar kreeg iedere groep een boek cadeau, met daarbij behorende lessen van de schrijver. Afgelopen woensdag brachten alle groepen symbolisch dit uitgelezen boek naar de Kidsbieb, om zo de opening van de schoolbibliotheek op een leuke manier vorm te geven. Ook werd het nieuwe logo van de Kidsbieb gepresenteerd en was er taart! De Rotary Club Assen heeft de Kidsbieb 150 nieuwe boeken gegeven en zal met voorleesvrijwilligers en Kidsbiebmedewerkers bij het Kindcentrum betrokken blijven. De kidsbieb zal tijdens schoolweken dagelijks geopend zijn van 9.50-10.30 uur, voor het uitzoeken van een boek, of om er lekker te gaan lezen.

Tiplijn