PLOP: In Emmen, Hoogeveen en Meppel wel een Sinterklaasintocht; waarom kan dat niet in Assen?

PLOP: In Emmen, Hoogeveen en Meppel wel een Sinterklaasintocht; waarom kan dat niet in Assen?

Tot grote ontzetting van Stadspartij PLOP gaat ook dit jaar de traditionele Intocht van Sinterklaas niet door. Maar in de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Meppel vindt wel een intocht plaats, waarom in Assen niet?  vraagt een teleurgestelde Kees Boonzaaijer (PLOP) zich af.

Wij leven niet onder een hunebed en begrijpen zeer goed dat er redenen zijn die de doorgang van dit soort evenementen twijfelachtig maken,  zegt Boonzaaijer. Maar als ik dan lees dat de gemeenten Emmen, Meppel en Hoogeveen met de organiserende Sinterklaascomités hebben besloten het wel op een manier te doen, waarbij alle kinderen bereikt worden, roept dit bij ons vragen op.  Is Assen roomse dan de Paus of in dit geval roomser dan de bisschop uit Mira?

Assen is blijkbaar niet flexibel genoeg en benadert de intocht als een geplaceerd evenement en de andere gemeenten als een doorstroomevenement,  concludeert Boonzaaijer. Of is de Asser organisatie niet creatief genoeg?  Dat kan Boonzaaijer zich niet voorstellen, want de Asser intocht kan gerust omschreven worden als De trots van het Noorden. Maar het kan natuurlijk zijn dat de grootte van het Asser evenement belemmerend werkt. 

Alternatieven
Assen biedt twee alternatieven. Een 2-tal optredens in de Gouveneurstuin en een reguliere rondgang door de wijk Marsdijk. Maar dat zijn wat ons betreft geen echt alternatieven. Het ingesloten karakter en de oppervlakte van de Gouveneurstuin werken dusdanig beperkend, dat slechts een deel van de Asser kinderen zal worden bereikt. 

Gouden vaarweg
De plop-fractie stelt het college voor om de veel geroemde Blauwe As te gebruiken voor een echte intocht. Per slot van rekening is deze (gouden)vaarweg gecreëerd voor Het Rondje Assen. Een rondje waarbij veel meer kinderen bediend kunnen worden. En dat is toch waar het om draait!  betoogt Boonzaaijer.

Tekst: Bernie Wiegman, raadsverslaggever OmroepAssen

Tiplijn