Team Assen in beweging tegen kanker

Team Assen in beweging tegen kanker

De wekker ging zaterdag vroeg voor Team Assen. Al om 5:30 uur stonden zij op de VAM-berg voor een challenge.

Team Assen, bestaande uit (hard)lopers en fietsers, gingen 24 tot 45 kilometer lopen of 150 kilometer fietsen. En dat kun je oprecht een uitdaging noemen.

In beweging voor de Alpe d HuZes
Met deze actie kwam het team in beweging voor Alpe d HuZes, waarvan de jubileumeditie dit jaar helaas niet doorgaat. De VAM-berg werd bekleed met kaarsjes, net als de Alpe d huZes altijd allemaal lichtjes in alle bochten heeft ter nagedachtenis voor iedereen die we verloren hebben aan kanker.

Rond 12:00 uur zaterdagmiddag kwam Team Assen binnen op het schoolplein van Drenthe College (Cicero) in Assen. En uiteraard werden zij onder luid applaus binnengehaald.

Team Assen
Team Assen bestaat uit medewerkers en leerlingen/studenten van verschillende scholen uit Assen; CS Vincent van Gogh, Dr. Nassaucollege, Pro Assen en het Drenthe College. Afgelopen jaren heeft Team Assen meegedaan aan de Alpe d HuZes. Zaterdag kwamen ze met 70 deelnemers in beweging. Tot nu toe is er al 110.000 euro opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding door deze groep. Dit evenement was zowel een afsluiting voor beide edities die geen doorgang vonden als een startsein voor hopelijk een editie die wel door kan gaan in 2022.

Tiplijn