Cultuurfonds Drenthe steunt 17 projecten voor ruim 47 duizend euro

Cultuurfonds Drenthe steunt 17 projecten voor ruim 47 duizend euro

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de derde vergadering van 2021 ¬47.581 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 17 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Het Cultuurfonds Drenthe werkt aan de hand van landelijke richtlijnen. Bijdragen worden beschikbaar gesteld voor bijzondere activiteiten van en voor amateurs en vrijwilligers. Voor activiteiten van en voor inwoners van de gemeente Tynaarlo kan het Cultuurfonds Drenthe een bijdrage uit het Jenny Vrieling Fonds beschikbaar stellen.

In 2021, op 17 december behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe nieuwe aanvragen, die tot 6 weken vóór die datum online kunnen worden ingediend.

Onderwijsproject Amfibieën
De vereniging IVN kan rekenen op een bijdrage van ¬2.500 voor amfibieënproject. IVN Natuureducatie organiseert al 60 jaar educatieve natuuractiviteiten waarin vele vrijwilligers en beroepskrachten samenwerken. In de noordelijke drie provincies faciliteert regio IVN Noord natuur- en buitenonderwijs op basisscholen. Hun aanbod voor jong en oud sluit aan bij actuele thema s zoals klimaatverandering, biodiversiteit en waterkwaliteit. Een nieuw project van IVN Noord is het amfibieënproject. Met dit project maken alle leerlingen in Drenthe, in alle leeftijdsgroepen in het primair onderwijs, kennis met amfibieën. Ze leren over de leefwijze van deze dieren en welke eisen zij stellen aan hun leefomgeving. Leerlingen worden zo bewust gemaakt van het kwetsbare leven van amfibieën zodat ze op latere leeftijd bijdragen aan een amfibie-vriendelijke omgeving. Naast educatiemateriaal voor leerlingen wordt trainingsmateriaal voor leerkrachten ontwikkeld. De uitvoering van de projecten wordt gedaan op Drentse basisscholen door de door IVN getrainde leerkrachten en vrijwilligers.

Projecten Assen
In Assen steunt Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe diverse projecten voor in totaal 22.231 euro. De Protestantse gemeente Assen krijgt 500 euro, Vereniging IVN krijgt 2.500 euro, Noord-Drents Kamerorkest Divertimento krijgt 1.500 euro, Stichting Festival Vrouwenfilms Claire Obscur krijgt 5.000 euro, Stichting Koorschool Drenthe krijgt 231 euro, Stichting Het Drentse Landschap krijgt 10.000 euro en Muziekvereniging Harmonie Vries krijgt 2.500 euro.

iStock
Tiplijn