PLOP: Wat voor informatie houdt Assen achter over hoge kosten TT Festival 2020?

PLOP: Wat voor informatie houdt Assen achter over hoge kosten TT Festival 2020?

De fractie van Stadspartij PLOP wil graag van het college weten waaraan vorig jaar een half miljoen euro is uitgegeven in de aanloop van het TT Festival.

Het TT Festival ging vorig jaar alleen online door. PLOP heeft maanden geleden gedetailleerde verantwoording gevraagd over dit bedrag, maar vooralsnog komt het college niet met antwoorden. ,,Wat houdt u deze keer voor ons achter?, vraagt fractievoorzitter Henk Santing zich af.

Uitstel na uitstel
De gemeente had tot 1 april de tijd om gedetailleerde verantwoording van de opbrengsten en kosten van het TT Festival editie 2020 aan te leveren. Op 26 augustus vroeg Santing naar de stukken, die hij volgens de afspraken binnen drie dagen hoort te krijgen. Enkel, de medewerker bleek tot 5 september op vakantie. ,,Is er niemand anders die een officiële verantwoording kan opzoeken en doorsturen, aldus een verbaasde Santing. Nadat de medewerker een week terug van vakantie was is Santing naar de griffie gegaan. Santing: ,,Er blijkt eerst een gesprek met de wethouder nodig, daarna bleef het oorverdovend stil.

Minachting van raad
Santing is boos dat het college zo met de gemeenteraad om gaat. Santing: ,,Dat u als college dit als acceptabel gedrag ziet, betreurt ons zeer. PLOP ziet dit niet alleen als een vorm van bewuste belemmering in het functioneren van de raad, maar ervaart dit ook als minachting van de raad door dit college.

Tiplijn