JACK S Racing Day trakteerde over het weekend zon 45.000 bezoekers op races en demonstraties op het TT Circuit Assen waarbij zesvoudig Grand Prix winnaar Ralf Schumacher werd herenigd met zijn fabrieks Toyota F1-bolide uit 2007 en Fords exclusieve Supercar, de GT, de sporen gaf.

Terwijl de Red Bull Free Style Show met een stunthelikopter en trialrijder Adrian Guggemos in Assen verrasten, werden 3-voudig wereldkampioen Darts Michael van Gerwen en meervoudig shorttrack kampioen Sjinkie Knegt samen met een aantal influencers  door JACKS getrakteerd op een Formule 1 Experience als passagier van Tom Coronel. Radio Veronica dj Marisa beleefde een spannende rit als passagier op een Superbike van Racing School Europe.

Waar de Duitser Peter Elkmann zaterdag nog dominant was in de Dutch GP Superkarts, was het op zondagochtend de beurt aan Marcel Maasmann om op de hoogste trede van het erepodium te stappen. De razendsnelle karts werden helaas tijdens race drie overvallen door zware regenval, met uitglijders over het grind en gras tot gevolg. Door de wolkbreuk werd de race al na één ronde afgevlagd waarna er geen herstart meer plaatsvond. Met een geweldige inhaalrace, die op de elfde plek begon, schreef Marcel Zuurbier race één van de BeNeLux Throphy Superbike en Supersport 600 op zijn naam. Ricardo Brink greep zijn kans in race twee. Laurens de Wit moest in de eindfase van de Ford Fiësta Sprint Cup race de latere winnaar Thomas de Backer voor laten gaan. In de Mazda MX-5 Cup won Marcel Dekker na al een tweede plaats te hebben behaald op zaterdag. Michiel Campagne bleek met zijn Corvette Grand Sport in het NK HTGT op beide dagen voor niemand te achterhalen. De equipe Piessens / De Jonge sloeg zaterdag in de Supercar Challenge al een slag door race één te winnen en op zondag werd dat staaltje nog eens herhaald. De originele F1 en andere formulewagens uit MAXX Formula waren voor veel bezoekers een lust voor oog en oor. Klaas Zwart was ongenaakbaar met zijn Jaguar R5 Formule 1 in race één. Fransman Christopher Benier won race twee in zijn Panoz DP 09 B Superleague Formula bolide, met V12-motor. In de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup was Robin Rogalski net als de dag ervoor ongenaakbaar. Hij leidde van start tot finish.

Gastvrijheid, entertainment van het hoogste niveau en een grote passie voor sport! JACKS Racing Day werd georganiseerd met maximaal tweederde van de totale tribunecapaciteit. Op vertoon van de CoronaCheck-app konden de bezoekers op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf de tribunes zorgeloos genieten van deze demonstraties en, mede door een aantal hevige regenbuien, van een spectaculair raceprogramma.

Bekijk alle fotos van onze fotograaf Roelof Daalmeijer op roda-fotografie.nl.

Roelof Daalmeijer _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_