GGD Drenthe varieert openingsdagen van vaccinatie- en testlocaties

GGD Drenthe varieert openingsdagen van vaccinatie- en testlocaties

De eerste van de inmiddels vier vaccinatielocaties in Drenthe opende 11 januari 2021 op het TT-circuit in Assen. GGD Drenthe prikte toen ongeveer 300 mensen per dag. Afgelopen woensdag zetten zij de 500.000ste vaccinatie. Alle doelgroepen kregen de afgelopen periode de gelegenheid om een vaccinatieafspraak te maken. Nu mensen dat minder doen omdat ze al zijn gevaccineerd en doordat ook het aantal coronatesten terugloopt, zullen de GGD Drenthe vaccinatie- en testlocaties af en toe een dag dicht zijn of de openingstijden veranderen.

Locaties in sluimerstand
Marjon Feenstra, manager infectiebestrijding COVID-19: Alle inwoners vanaf 12 jaar kregen de gelegenheid een vaccinatieafspraak te maken. Heb je nog geen vaccinatieafspraak gemaakt, het kan nog altijd! We zetten op dit moment grotendeels tweede prikken. Het aantal prikken per week, neemt daarom sterk af. Vanaf de tweede week van augustus is dit goed merkbaar. Hierop passen we de openingsdagen van de vaccinatiecentra aan. Sommige locaties zullen we vanaf september in een soort sluimerstand zetten. In Assen en Emmen blijven we vaccineren, alleen slechts door de week en niet meer in de weekenden. Op elk gewild moment kan alles weer startklaar zijn. Zo blijven we voorbereid op eventuele grote gebeurtenissen. Later in het jaar wanneer meer bekend is over de landelijke middellange vaccinatiestrategie, bekijken we hoe verder. 

Openingstijden in kaart
Hieronder de aangepaste openingsdagen van de locaties in Drenthe voor de komende twee weken. Bij het maken van een vaccinatie- of testafspraak wordt al rekening gehouden met deze wijzigingen. Op de website drenthevaccineert.nl is altijd een actueel overzicht te vinden.

Tiplijn