Ralf Schumacher komt naar JACK S Racing Day in Assen

Ralf Schumacher komt naar JACK S Racing Day in Assen

De 6-voudig Grand Prix Formule 1-winnaar Ralf Schumacher komt zaterdag 7 en zondag 8 augustus naar JACK S Racing Day op TT Circuit Assen.

De nu 46-jarige Duitser en jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wordt er herenigd met de F1-bolide van het Toyota fabrieksteam waarmee hij van 2005 tot en met 2007 actief was in het FIA Formule 1 wereldkampioenschap. Het is één van de weinige originele Formule 1-bolides ter wereld die volledig origineel is en - heel belangrijk - op een circuit in actie komt met de originele meer dan 900 pk-sterke V10-motor.

Ralf Schumacher reed 182 Formule 1 Grand Prix races voor de teams van Jordan, Williams en Toyota en stond 27 maal op het podium, waarvan 3 maal voor het team Panasonic Toyota Racing. Bij het fabrieksteam van Toyota sloot hij in 2007 zijn Formule 1-loopbaan uiteindelijk af. Ralf is nog steeds betrokken bij de Formule 1 als expert en co-commentator voor Sky Sport. Zijn 19-jarige zoon David is, net als eerder neef Mick Schumacher, actief in de Formule 3 en treedt daarmee eveneens in de voetsporen van de beroemde Duitse racefamilie.

Nog nooit op Assen 
Zijn broer Michael reed er al eens heimelijk op een Superbike rond, maar Ralf is nog nooit in Assen geweest. Ik ken Assen alleen van televisie en natuurlijk van de verhalen van andere coureurs en fans. Ik moet zeggen dat ik in mijn Formule 1-tijd best wel wat Nederlandse fans had, maar dat waren er natuurlijk niet zoveel als mijn broer Michael. 

+900 pk Toyota TF105 V10 F1
Met de TF105 beleefde het Toyota Panasonic fabrieksteam in 2005 met Ralf Schumacher en Jarno Trulli het meest succesvolle seizoen in de Formule 1. Toyota Motorsport, gevestigd in de Duitse stad Keulen, was naast Ferrari het enige Formule 1-team dat zowel chassis als motor in eigen huis ontwikkelde. Beide fabrieksauto s, die van Ralf en die van Jarno Trulli komen naar Assen en zijn volledig herbouwd door voormalige F1-specialisten bij FNT (Fuchs Neue Technologie). Eigenaar Harald Fuchs is er extreem zuinig op, omdat veel originele onderdelen niet meer te krijgen zijn. De TF105 is één van de weinige Formule 1-auto s ter wereld die volledig origineel is en op een circuit in actie komt met de originele meer dan 900 pk-sterke V10-motor.

JACK S Racing Day, You re Welcome
Gastvrijheid, entertainment van het hoogste niveau en een grote passie voor sport! Eén keer per jaar trakteert JACKS CASINO raceliefhebbers uit het hele land op het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenenement van Europa op het TT Circuit Assen. Tribune- en paddockkaarten zijn te bestellen via de website.

JACK S Racing Day