Assen op zoek naar horecaondernemer voor horecapaviljoen Baggelhuizerplas

Assen op zoek naar horecaondernemer voor horecapaviljoen Baggelhuizerplas

De gemeente Assen wil graag dat er weer een horecapaviljoen komt in het recreatie- en natuurgebied de Baggelhuizerplas. Hiervoor is de gemeente op zoek naar een horecaondernemer die het nieuwe paviljoen gaat bouwen en exploiteren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen vanaf nu reageren op de aanbesteding die de gemeente heeft uitgeschreven.

Wethouder Mirjam Pauwels licht toe: Met een nieuw horecapaviljoen wil de gemeente de kwaliteit van het gebied versterken. We streven naar een paviljoen dat het hele jaar geopend is en waar bezoekers dus ook in de winter terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Tegelijkertijd is het belangrijk dat het rustige en natuurlijke karakter van het gebied behouden blijft. Het paviljoen zal daarom wel gebonden zijn aan maximaal toegestane openingstijden .

Inzet op een nieuw, eigentijds en duurzaam paviljoen
De Baggelhuizerplas is voor veel Assenaren, mensen uit de omgeving en vakantiegangers een prachtig natuur- en recreatiegebied. Bezoekers komen er om te zwemmen en te zonnen, maar ook beach volleyballers, mountainbikes en wandelaars weten het gebied goed te vinden. Een deel van de plas is aangewezen als hondenstrand en in de naastgelegen visvijver is het mogelijk om te vissen. In 2009 is een tijdelijk strandpaviljoen naast de zwemplas geplaatst. Dit paviljoen is in de zomer van 2020 door brand beschadigd. De gemeente heeft besloten niet meer te investeren in herstel van het oude paviljoen, maar in te zetten op een nieuw eigentijds en duurzaam paviljoen.

Marktverkenning en aanbesteding
Via een marktverkenning heeft de gemeente in 2020 laten onderzoeken of en onder welke condities ondernemers interesse hebben om op de huidige locatie een nieuw strandpaviljoen te bouwen en te exploiteren. Hieruit bleek dat er voldoende belangstelling was voor de bouw en exploitatie van een nieuw paviljoen. De gemeente heeft de opdracht voor het paviljoen beschreven in een aanbesteding op TenderNed. Ondernemers die in aanmerking willen komen voor de bouw en exploitatie van het paviljoen kunnen hier op inschrijven. Na een eerste selectie van vier ondernemers zal begin 2022 bekend worden gemaakt welke ondernemer het strandpaviljoen daadwerkelijk gaat bouwen en exploiteren.

Tiplijn