Collegeleden nemen de proef op de som op de Driewielfiets Ontdekdag

Collegeleden nemen de proef op de som op de Driewielfiets Ontdekdag

Afgelopen vrijdag organiseerde de Fietsersbond de Driewielfiets Ontdekdag in de Maasstee.

Deze dag was bedoeld voor mensen die niet meer op een tweewieler kunnen fietsen en daardoor in hun vrijheid beperkt zijn. Zij konden onder begeleiding een drie- of vierwieler uitproberen en eens ervaren hoe dat voelt. Zo n drie- of vierwieler kan een uitkomst zijn voor mensen die niet meer durven te fietsen, omdat ze moeilijk hun evenwicht kunnen bewaren, bang zijn om te vallen en lastig op- en af kunnen stappen.

Mooie mogelijkheid om een stuk zelfstandigheid terug te krijgen
Het college van Assen vindt het belangrijk dat iedereen in de samenleving mee kan (blijven) doen, en fietsen hoort daar ook bij. Daarom kwamen wethouders Harmke Vlieg, Bob Bergsma en Jan Broekema een kijkje nemen op de Ontdekdag. Zelf namen ze ook de proef op de som. Zij ervoeren al snel dat het voor mensen die altijd op twee wielen hebben gefietst de truc is om niet te proberen je evenwicht te bewaren. En als je dat één keer weet, dan gaat het goed. Voor mensen die niet meer durven te fietsen is een drie- of vierwieler daarmee een mooie mogelijkheid om weer een stuk zelfstandigheid terug te krijgen.

Doortrappen Drenthe
De Driewielfietsdag valt onder het programma Doortrappen Drenthe. Doortrappen helpt om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. En zo langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen te blijven. Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende gratis fietsactiviteiten, georganiseerd door VVN, de Fietsersbond en andere lokale partijen.

Gemeente Assen