De raad niet ingelicht addendum Energietransitie Kloosterveen

De raad niet ingelicht addendum Energietransitie Kloosterveen

In een zogenaamd addendum zijn er afspraken gemaakt tussen Duurzaam Kloosterveen en het college. Daarmee zijn de pijnpunten van de energietransitie Kloosterveen uit de wereld. Bert Homan (VVD) wilde weten waarom de raad hierover niet is ingelicht.

Addendum
De wethouders Karin Dekker en Harmke Vlieg hebben gesprekken gevoerd met Duurzaam Kloosterveen. Die gesprekken hebben geleid tot een addendum bij de Transitievisie Kloosterveen. Kloosterveen blijft een pilotwijk maar de dwang om over te schakelen op een warmtepomp is van tafel. En het uitgangspunt is, het moet haalbaar en betaalbaar zijn.

Nog geen college standpunt
Bert Homan is zeer tevreden over de afspraken die het college heeft gemaakt, maar is verbaasd dat de raad daarover niet is ingelicht. Hij wilde ook weten of het addendum voor heel Assen gaat gelden. Wethouder Dekker zegt dat zij samen met wethouder Vlieg goede gesprekken heeft gevoerd met Duurzaam Kloosterveen, maar dat de afspraken nog geen college standpunt zijn. Er wordt nog verder gepraat en dat zal uiteindelijk leiden tot een collegevoorstel, dat aan de raad zal worden aangeboden.

Duurzaam Kloosterveen heeft het addendum op haar website geplaatst. Wethouder Dekker zegt dat dit addendum niet voor heel Assen geldt. Kloosterveen is een startwijk, een pilot, met een aparte status en een aparte financiering.

Tekst: Bernie Wiegman, raadsverslaggever OmroepAssen

Tiplijn