Art Explosion Assen vindt 3 juli plaats in Gouverneurstuin

Art Explosion Assen vindt 3 juli plaats in Gouverneurstuin

De organisatie van Art Explosion Assen heeft van de gemeente Assen groen licht gekregen om op zaterdag 3 juli een kunstfestival te organiseren in de Gouverneurstuin.

Het kunstfestival  dat al voor de 28e keer plaatsvindt - draait dit jaar om het thema Tussen-ruimte . En biedt bezoekers een keur aan beeldende kunst, muziek en theater en leuke activiteiten. Van 10:00 tot 18:00 staat de Gouverneurstuin vol met kunststands, voorstellingen én jonge artiesten om gezamenlijk een kunstexplosie  neer te zetten. Bruisende terrassen, workshops voor jong en oud en livemuziek maken de kunstervaring compleet.

Inrichting kunstmanifestatie
Art Explosion Assen vindt plaats op 3 juli 2021 van 10:00 tot 18:00 uur in de Gouverneurstuin in Assen. Bezoekers kunnen genieten van het kunstaanbod, diverse activiteiten ([st]Arters, yoga-energizer, handbeschilderen) en demonstraties (portrettekenen en kunstsmeden in de mobiele smidse). Er is een inloopatelier met Olga Talsma i.s.m. Cultuur in de Tuin. Voor kinderen is er drie keer een kindervoorstelling door Tante Thee Theater. Er staan diverse optredens geprogrammeerd van jonge artiesten van de Academie voor Popcultuur, en van Nina van der Woude. De dag wordt afgesloten met en beetje blues, een vleugje folk, een snufje country met een jazzy twist van de band Moorland.

Op het terras wordt er soep en Beef Burgers geserveerd door het Duurzaamheidscafé. Hier kunt u plaatsnemen op onze handbeschilderde stoelen van MADE-BY , een project in samenwerking met stichting Phusis. Deze mooie stoelen kunnen direct worden aangeschaft en meegenomen. In Het Huisje in de Tuin, een theekoepeltje midden in de Gouverneurstuin, serveren ze heerlijke huisgemaakte taartjes, verse smoothies en heerlijke Kloosterbrand koffie. Het Huisje in de Tuin en het Duurzaamheidscafés is een werklocatie van Phusis.

Kunstaanbod
Het team van Art Explosion Assen biedt bezoekers een breed palet aan kunst, waaronder olieverfdoeken, glaskunst, keramiek, textiele werken, edelsmeden, houtbewerking en kunst van gerecyclede materialen. Alle werken zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en eigenheid, met als resultaat dat er ruim 35 kunstenaars aanwezig zullen zijn met hun kunststand, waaronder een aantal galeries. Het kunstfestival biedt ook jonge kunsttalenten een podium.

Tijd sloten
Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om als je als bezoeker vooraf aan te melden voor een tijdslot van 1 uur. Vanaf 10:00 tot 17:00 uur begint er elk uur een nieuw tijdslot. Het kunstfestival sluit om 18.00 uur. Meld je aan via de website. Ook de programmering kunt u hier vanaf eind juni vinden.

Art Explosion Assen 2021
De projectleiding van de kunstmanifestatie is in handen van cultureel ondernemer Linda Dijkstra van Bee-Dressed met ondersteuning van diverse stagiaires van de Hanze Hogeschool in opdracht van de stichting Vaart in Assen. De jongeren van Spottv Assen - maken de hele dag reportages en interviews en zenden dit live uit vanaf het festival.

Tiplijn