Nobellaan in gedeeltes afgesloten vanwege herinrichting en komst rotonde

Nobellaan in gedeeltes afgesloten vanwege herinrichting en komst rotonde

De Nobellaan tussen de Talmastraat en Zwartwatersweg wordt heringericht.

Er is onderhoud nodig aan de riolering en de asfaltverharding. Tegelijk verbeterd men daarmee de fietsroute en maken ze de Nobellaan verkeersveiliger. Vanaf 1 juli gebeuren deze werkzaamheden. De kruising Nobellaan met Groen van Prinstererlaan wordt een minirotonde. Dit wordt in 2022 aangepakt.

Nobellaan, tussen Groen van Prinstererlaan en Zwartwatersweg

Dit wegvak wordt een 30 km zone. De rijbaan wordt versmald van 7,0 naar 5,8 meter. Voor fietsers komt een anderhalve meter brede fietsstrook. De voorrang op de weg wordt opgeheven. Er geldt straks de regel voorrang bestuurders van rechts . Zo wil de gemeente deze weg voor fietsers comfortabeler en voor alle verkeer veiliger te maken. De gemeente verwacht vanaf 1 juli of direct na de zomervakantie met de werkzaamheden te kunnen beginnen.

Kruispunt Nobellaan met Groen van Prinstererlaan

Deze kruising staat in de top van de kruispunten met de meeste ongevallen in Assen. Om deze kruising veiliger te maken, komt er een minirotonde. De oorzaak van de ongevallen is de snelheid op de kruising, het niet verlenen van voorrang en het afslaande verkeer naar de Groen van Prinstererlaan. Met de aanleg van de minirotonde wordt de snelheid op het kruispunt verlaagd. Met de aanleg van deze rotonde gaat men in het voorjaar van 2022 beginnen.

Nobellaan tussen Groen van Prinstererlaan en Klenckestraat

Ook wordt volgend jaar de Nobellaan tussen Groen van Prinstererlaan en Klenckestraat aangepakt. De Nobellaan op dit traject blijft als een 50 km uur weg met voorrang gehandhaafd. Deze weg heeft een ontsluitende functie voor de wijken Lariks en Noorderpark. De fietspaden worden in rood asfalt uitgevoerd.

_auto_generated_thumb_
Tiplijn