Burgemeester Marco Out voor de klas bij De Lichtbaak

Burgemeester Marco Out voor de klas bij De Lichtbaak

Ondanks dat de leerlingen van groep 8 van basisschool De Lichtbaak in Assen al journalisten, architecten, gamedesigners en advocaten voor de klas hebben gehad was de IMC Basis les van afgelopen donderdag wel heel bijzonder. De burgemeester van de gemeente Assen, Marco Out kwam les geven.

Wat doet een burgemeester precies en welke taken voert hij uit? Duidelijk werd dat de werkdagen van burgemeester Out nooit hetzelfde zijn. Het ene moment eet je een taartje met een bruidspaar dat 75 jaar getrouwd is en het andere moment heb je overleg met de politie over de openbare veiligheid in de gemeente.

Spel
Om de burgemeester nog beter te leren kennen speelde de burgemeester het kennismakings-keuze-spel waarbij hij steeds uit twee antwoorden kon kiezen. Zo kwam groep 8 erachter dat de burgemeester een liefhebber is van rock muziek en dat hij liever appt dan belt.

Zelf aan de slag
De leerlingen gingen na de introductie zelf aan de slag als burgemeester voor één dag. In groepjes werden verschillende casussen besproken. Wat zouden de leerlingen doen als ze zelf burgemeester zouden zijn en waarom? Natuurlijk kon een groepfoto met de burgemeester niet ontbreken om de gastles af te sluiten.

Wekelijkse gastdocenten
Wekelijks komen er gastdocenten de leerlingen van groep 7 en 8 inspireren over hun vakgebied. Mocht u of uw bedrijf mee willen helpen, ze zijn nog op zoek naar gastdocenten voor komend schooljaar.

Tiplijn