DNK Assen opent bibliotheek voor het eerst dit jaar voor leden

DNK Assen opent bibliotheek voor het eerst dit jaar voor leden

Vanaf donderdag 20 mei start DNK in Assen voor het eerst dit jaar weer een deel van de publieksactiviteiten op. Vanaf dat moment kunnen leden van de bibliotheek weer boeken en andere media lenen in De Nieuwe Kolk.

DNK verheugt zich over deze eerste stap in het hervatten van alle publieksactiviteiten en over de terugkeer van de bezoekers. Vanaf donderdag 20 mei mogen alle Nederlandse bibliotheken volgens een landelijk protocol met veiligheidsmaatregelen weer open voor leenactiviteiten. Vanaf donderdag is de bibliotheek zodanig ingericht dat de veiligheid van bezoekers en medewerkers gewaarborgd is.

In deze fase is er nog geen verblijf mogelijk in DNK, daarom gaan evenementen, theatervoorstellingen, films en horeca nog niet van start. Wel zijn de studieplekken weer geopend, deze kunnen ter plekke worden gereserveerd. De studieplekken bieden plaats aan één persoon en zijn beschikbaar voor diverse tijdsvlakken per dag. In afwachting van verdere versoepelingen kunnen bezoekers hopelijk over een tijdje ook weer gebruik maken van de verblijfsplekken voor een kop koffie of het lezen van de krant. Dit is vanaf 20 mei nog niet het geval.

Praktische maatregelen
DNK doet er alles aan om een plezierige, veilige omgeving te creëren voor de bezoekers van de bibliotheek, met het protocol van de Vereniging Openbare Bibliotheken als basis. De bibliotheek is in deze fase geopend voor het lenen van media, niet voor verblijf en voor activiteiten zoals lezen, internetten of printen. Hieronder een selectie van de verplichte maatregelen:

- Het registreren van de bezoekers gebeurt ter plekke d.m.v. het scannen van de bibliotheekpas bij de entree.
- Bij binnenkomst wordt een gezondheidscheck gedaan bij alle bezoekers.
- Het dragen van een mondkapje is voor alle bezoekers aan de bibliotheek verplicht.
- Verzoek aan leden om alleen of met maximaal 1 ander persoon uit het huishouden te komen.
- Kinderen t/m 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
- Verplicht gebruik van een mandje om een maximaal aantal bezoekers in de bibliotheek te kunnen waarborgen.
- Mogelijkheid om bij binnenkomst de handen te ontsmetten.
- Extra hygiënemaatregelen door aanvullende schoonmaak van contactoppervlakken en desinfecteerzuilen voor bezoekers.

Openingstijden Bibliotheek DNK vanaf donderdag 20 mei
Bibliotheek DNK is al geopend vanaf 09.00 uur s ochtend en sluit op vrijdag om 20.00 uur. De ervaring van de vorige heropening leert dat het op sommige momenten druk kan zijn, wat kan leiden tot wachtrijen. Naar verwachting zal het in de ochtenden en op vrijdagavond rustiger zijn in de bibliotheek. Kijk voor de openingstijden op de website van DNK.

Sluiting Bieb-drive
De Bieb-drive voor het afhalen van boeken aan de Weiersstraat is woensdag 19 mei voor het laatst geopend. Deze faciliteit was het afgelopen jaar een groot succes, bijna 4000 leden bezochten de Bieb-drive het afgelopen jaar. Met het heropenen van de bibliotheek, sluit de Bieb-drive.

Tiplijn