Aflevering van televisieprogramma  Hier zijn de Van Rossems  in Assen

Aflevering van televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems  in Assen

Maarten, Sis en Vincent van Rossem hebben voor hun televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems  een bezoek aan Assen gebracht. De Asser Historische Vereniging heeft in overleg met de producenten van het programma de inhoud van het programma mede bepaald. De aflevering wordt uitgezonden op zaterdag 8 mei, 20.30 uur, NPO 2.

Ruim een jaar geleden nam de producent van Hier zijn de Van Rossems  contact op met de Asser Historische Vereniging. Bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging gingen enthousiast aan de slag en brachten zo veel mogelijke onderwerpen in, dat het nog moeilijk kiezen was.

Dankzij hun inzet was Assen een positieve verrassing voor de Van Rossems toen zij voor de opnamen naar de Drentse hoofdstad kwamen. Het Drents Museum en het Drents Archief werden natuurlijk met een bezoek vereerd, maar ook minder voor de hand liggende onderwerpen als Oud Zuid en het nieuwe station kwamen aan bod. Aanstaande zaterdag 8 mei is het resultaat van alle inspanningen om 20.30 uur te zien op NPO 2.

Asser Historische Vereniging / Jolanda Jans
Tiplijn