Tyar Zitter uit Assen doet mee aan The Voice Kids

Tyar Zitter uit Assen doet mee aan The Voice Kids

Tyar Zitter uit Assen doet dit jaar mee aan het RTL-programma The Voice Kids.

Het jonge talent werd uit de voorrondes geselecteerd voor The Blind Auditions. Deze zijn aanstaande vrijdag om 20:00 uur op RTL 4 te zien.

Muziek is bij Tyar geheel niet onbekend. Tyar speelt vanaf zijn 10e gitaar en is daar ook bij gaan zingen. Hij is kwart Indisch en zingt ook in het Maleis. Daardoor treedt hij ook regelmatig op bij Pasar Malams, een Indische/Aziatische markt samen met Wipe Out Selection of met The Streetrollers. Eerder heeft hij met The Crazy Rockers gespeeld op de Pasar in Groningen.

Zijn voorkeur heeft jaren 50 en 60 stijl zoal Rock and Roll, Rockabilly muziek. Hij is groot fan van Elvis, maar ook van Danny Vera. De winnaar van vorig jaar van The Voice Kids, Dax Hovius, heeft hem geïnspireerd om toch mee te doen. Dit was z n laatste kans voor The Voice Kids, omdat het de leeftijdsgrens 14 jaar is. En dat heeft goed uitgepakt, want na de voorrondes is hij geselecteerd voor The Blind Auditions.

De droom van Tyar; zeker muziek maken, maar hij wil graag bij de Marechaussee gaan werken. Mocht hij toch beroemd gaan worden, dan is het toeval, vertellen zijn ouders Denis en Meta Zitter.

Tiplijn