Burgemeester Marco Out aan Assenaren: Probeer vol te houden

Burgemeester Marco Out aan Assenaren: Probeer vol te houden

Burgemeester van Assen, Marco Out, heeft zich in zijn brief naar de inwoners van Assen dankbaar geuit hoe iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt tijdens deze crisis.

Deze week worden de maatregelen weer versoepeld. Out hoopt dan ook dat Assenaren, nu de finish in zicht is, we samen er een succes van kunnen maken. Probeer vol te houden en neem niet meer ruimte dan we krijgen!

Lees hieronder de brief van Marco Out gericht aan de inwoners van Assen:

Beste inwoners van Assen,

Het afgelopen jaar zijn we samen opgelopen. Ik zag en zie veel Assenaren die hun verantwoordelijkheid heel serieus nemen. In het besef dat iedereen zijn of haar steentje moet bijdragen aan de bestrijding van het virus. Ja, het valt ons zwaar. Het is niet fijn als je zo wordt beperkt in je bewegingsvrijheid, in de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Het is bijzonder heftig als je bijvoorbeeld je winkel, sportschool of horecazaak hebt moeten sluiten. En toch hebben we met z n allen die verantwoordelijkheid genomen. Daar ben ik u dankbaar voor.

We zijn samen aanbeland op een punt dat er weer meer mag. Tegelijkertijd blijf ik een beroep op u doen. Laten we er met de finish in zicht ook samen een succes van maken. Het is prettig dat we vanaf nu in stapjes meer ruimte krijgen. Het afgelopen jaar heeft u en mij ook geleerd wat er gebeurt als we de regels minder goed naleven. Dan lopen de besmettingscijfers weer zo hard op dat ingrijpende maatregelen nodig zijn. Probeer vol te houden en neem niet meer ruimte dan we krijgen!

Er is perspectief. Het vaccineren gaat door. Elke dag zijn er meer mensen beschermd. Elke week krijgen honderdduizenden mensen een prik. Gelukkig zie ik ook in onze stad een hoge vaccinatiebereidheid. Als we dat vasthouden komen meer versoepelingen dichterbij. Met de zomervakantie over enkele maanden is dat een mooi vooruitzicht.

Het worden spannende weken. Het gaat nog niet goed in de zorg. Er liggen te veel mensen in de ziekenhuizen, waarvan ook een flink deel op de ic s. Voor het zorgpersoneel zijn het nog steeds ongekend zware tijden, normale ziekenhuiszorg staat onder druk. Door ons aan de regels te houden, kunnen we daar iets aan doen. Blijf bij klachten thuis en laat je testen.

Ik realiseer mij dat er al veel van u is gevraagd. Als we elkaar blijven vasthouden, dan is de eindstreep in zicht. Het moment dat we Assen weer volledig kunnen openen komt steeds dichterbij. Winkelen, een terrasje pakken, het is vanaf woensdag 28 april onder voorwaarden mogelijk. Meer versoepelingen zijn binnen handbereik als u en ik samen blijven oplopen. Ik ben er van overtuigd dat we daarin slagen. Blijf gezond, houd moed.

Marco L.J. Out
Burgemeester

Tiplijn