Preuvenement deze zomer weer in Gouverneurstuin

Preuvenement deze zomer weer in Gouverneurstuin

Het jaarlijkse zomerfestival Preuvenement Assen staat dit jaar gepland op 28 en 29 augustus. De organisatie roept Assense horecaondernemers op zich aan te melden én zoekt ook weer vrijwilligers.

Dit tweedaagse eet- en cultuurfestijn zal eind van de zomer weer neerstrijken in de Gouverneurstuin en op de Brink. Afgelopen jaar vond het festival bij uitzondering plaats in het theater van De Nieuwe Kolk van waaruit het programma via een livestream te volgen was. Dit jaar richt de organisatie weer alle pijlen op een live-editie in de buitenlucht. Op het vaste podium van de Gouverneurstuin geeft De Nieuwe Kolk op het DNK/Sligro Stage allerlei voorproefjes van hun aanstaande theater en muziekseizoen, aangevuld met acts van o.a. de Bluesstichting en eigen programmering. Achter in de tuin op het Zuidhaege/Drenthe Stage kan men genieten van optredens van lokale artiesten van onder meer de Popronde, Popsport en Podium Zuidhaege. De Brink zal dit jaar volledig in het teken staan van jong talent en urban cultuur. Bezoekers kunnen genieten van optredens door de Kunstbende, losgaan met Club17 of vanuit een zitzak kijken naar een dance battle. Dit jaar is er ook een kleinkunst-route door de stad, met sneak peaks van o.a. Garage TDI.

Horeca van Assen
Alle optredens en activiteiten vinden plaats tussen een aanbod van de lekkerste hapjes en drankjes. Verspreid over de Gouverneurstuin en de Brink zal een keur aan Assense horecaondernemers het beste van hun kaart presenteren voor een laagdrempelige prijs. Zo kan het publiek niet alleen aan cultuur proeven, maar ook verschillende restaurants uitproberen met kleine finger-foods. Horecaondernemers die zich graag willen presenteren op het Preuvenement Assen, kunnen zich t/m 14 mei 2021 aanmelden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het aantal standplaatsen is beperkt en aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Vrijwilligers gezocht
Zoals altijd is de drijvende kracht achter het Preuvenement Assen het vrijwilligersteam dat met hart en ziel de twee festivaldagen op rolletjes laat verlopen. Ook voor komende editie zijn we weer op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk lijken de handen uit de mouwen te steken tijdens dit bruisende evenement. Leeftijd of ervaring doen niet ter zake, wel inzet en enthousiasme. In juni komt het vrijwilligersteam bij elkaar om elkaar weer te zien en kennis te maken met nieuwe vrijwilligers. Ook onderdeel zijn van dit gezellige team? Meld je aan bij Viola via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Yolanda Visser
Tiplijn